Ubisoft
14:10 - 23.02.2021 / pelit / Findance
Rainbow Six: Siege -moninpelin kuudennen pelivuoden kuviot selvillä

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege -verkkopelin kuudes pelivuosi tuo mukanaan runsaasti uudistuksia ja lisäyksiä.

Pelin kehitystiimi on julkistanut kuudennen pelivuoden suunnitelmat, jotka tuovat mukanaan reilusti erilaisia peliteknisiä uudistuksia sekä peliyhteisön käytöstä kohentavan järjestelmän. Lisäksi luvassa on uudistuksia pelikenttiin ja valikoima uusia pelihahmoja erilaisine aseineen ja varusteineen. Lisäksi Ubisoft julkaisi tietoja pelin maailmanmestaruuskisoista kuluvan vuoden aikana.

Pelin kuudes vuosi alkaa Crimson Heist -kaudella ja se tuo mukanaan argentiinalaisen hyökkääjäoperaattori Floresin sekä uusitun Border-kartan. Floresin apuvälineenä on kauko-ohjattava RCE-räjähde, jonka saa luodinkestäväksi lyhyeksi ajaksi. Border-karttaa on uusittu pelitasapainoa parantavasti ja luvassa on kiehtovia uudistuksia taktisia vaihtoehtoja tarjoten. Uutena vara-aseena toinen kausi tuo mukanaan kiehtovan Gonne-6-käsikanuunan. Pelivuoden toinen neljännes laajentaa peliä operaattorilla Nakoda-kansoilta ja uusitulla Favela-kartalla. Kolmas kausi täydentää peliä kroatialaisoperaattoreilla ja hienoisilla karttauudistuksilla. Vuoden neljäs ja viimeinen kausi päättää vuoden irlantilaisoperaattorilla ja uusiksi työstetyllä Outback-kartalla.

Kuudes pelivuosi esittelee myös uudenlaisen mainejärjestelmän, jota on jo aiemmin testattu pelin taustalla. Järjestelmä sekä palkitsee pelaajia hyvästä että rankaisee huonosta käytöksestä mainepisteytyksellä. Hyvästä käytöksestä maine nousee ja huonosta käytöksestä maine laskee. Huonomaineisuudesta pelaajaa saatetaan rankaista esimerkiksi eväämällä mahdollisuus pelata ranked-otteluita. Järjestelmästä on tehty läpinäkyvä, jotta pelaajat näkevät pelikäytöksensä vaikutuksen maineeseensa.

Lisäksi peliin tuodaan mukaan oma striimaustyökalu. Se tarjoaa sisällöntuottajille mahdollisuuden oman yksityisyyden suojaamiseen esimerkiksi pelaajanimiä ja -kuvaketta sekä pelialuetta piilottaen. Mukana on runsaasti muokkausmahdollisuuksia eri tietojen piilottamiseen ja näyttämiseen, jolloin peliä voi striimata turvallisemmin tietoja näyttämättä. Pelimekaanisella puolella tärkeitä uudistuksia ovat kameroiden ja laitteiden hallintamahdollisuus pelihahmon kuoleman jälkeen ja hyökkäyshahmojen varustelun monipuolistuminen valmistautumisvaiheessa. Lisäksi pelin panssaripisteet yhdistetään hahmon terveystietoon järjestelmän selkeyttämiseksi.

Uuden pelivuoden myötä Rainbow Six: Siege keskittyy entistäkin parempaan tekniseen toimivuuteen, mikä tarkoittaa paremmin toimivia pelipalvelimia, lyhyempiä matchmaking-aikoja ja pienempiä tiedostokokoja. Uusi pelivuosi tuo tullessaan myös entistä enemmän räätälöintivaraa omaan pelihahmoonsa eri hahmoskinien ja -koristeiden muodossa.

Kuudennen pelivuoden kehityssuunnitelmia käsittelevän videon voi katsoa artikkelin alta.

Six Invitational 2021

Tulevien uudistusten lisäksi Ubisoft julkisti tietoa Rainbow Six: Siege -pelin maailmanmestaruuskisoista, Six Invitational 2021 -tapahtumasta. Tämänvuotiset kisat järjestään toukokuussa 2021 ja ne korvaavat keväälle aiotun Six Major -tapahtuman. Neljään eri alueeseen jaettu kisa käynnistyy Euroopan osalta 18. maaliskuuta kello 19.00 Suomen aikaa. Muiden alueiden kisat käydään samalla tai sitä seuraavalla viikolla.

Euroopassa yhdeksän pelipäivän turnaus pelataan verkossa seitsemän viikon ajanjaksolla round robin -pelimuodolla, siten että kullekin joukkueelle tulee alussa vain yksi peli viikossa. Ottelut pelataan maanantaisin kello 19.00 Suomen aikaa. Viimeiset kaksi pelipäivää pelataan seitsemännen viikon lopussa sille erikseen varattuna viikonloppuna.

Katso video alla: