Tredu
09:40 - 12.02.2021 / viihde / Findance
Tampereen seudun ammattiopisto sai uuden sloganin: Monien mahdollisuuksien Tredu - toisen asteen yhteishaku alkaa 23.2.

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on saanut uuden sloganin ja bränditarinan juuri ennen toisen asteen yhteishakua, joka järjestetään 23.2.–23.3.2021.

Uusi slogan on Monien mahdollisuuksien Tredu. Yhteishaussa Tredulla on tarjolla 3 030 aloituspaikkaa perustutkinnoissa ja ammatilliseen tutkintoon valmentavassa koulutuksessa.

Keille toisen asteen yhteishaku on?

Toisen asteen yhteishaussa haetaan ammatilliseen koulutukseen ja lukioon. Opiskelija täyttää hakemuksen opintopolku.fi-palvelussa. Perustutkintoihin Tredussa on 2 750 aloituspaikkaa ja ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen (Valma-koulutukseen) 280 aloituspaikkaa. Yhteensä aloituspaikkoja on 3 030. Tredussa opiskeltaviin aloihin ja perustutkintoihin voit tutustua kevään yhteishakuoppaasta.

Toisen asteen yhteishaussa voivat hakea peruskoulun suorittaneet opiskelijat. Tänä keväänä 9. luokan suorittavat nuoret kuuluvat laajennetun oppivelvollisuuden piiriin. Heidän on haettava peruskoulun jälkeiseen jatkokoulutukseen ja heillä on oikeus maksuttomaan koulutukseen toisella asteella. Lukion jo suorittaneet opiskelijat voivat hakea ammatilliseen koulutukseen lukiopohjaiseen perustutkintoon.

Toisen asteen yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 17.6.2021 ja myönnetty opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 1.7.2021.


Haku kaksoistutkintoon, Valma-koulutukseen ja urheilijaopiskelijaksi

Tredussa on mahdollista opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi myös lukio-opintoja. Perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon (viisi lukioainetta) voi suorittaa kolmessa vuodessa kaikissa ammatillisissa perustutkinnoissa. Ilmoita kiinnostuksesi kaksoistutkintoon yhteishaun yhteydessä Opintopolussa.

Ammatilliseen koulutukseen valmistavaan koulutukseen (Valma) voi myös hakea yhteishaun aikana Opintopolussa. Peruskoulun päättäville suosittelemme hakua Valmaan yhteishaun kautta. Haku Valmaan on mahdollista myös Tredun jatkuvan haun kautta.

Tredu on virallinen urheiluoppilaitos. Urheilijaopiskelijaksi voi hakea yhteishaussa kaikille aloille. Urheilulliset tasovaatimukset ovat Suomen Olympiakomitean valtakunnallisen linjauksen mukaiset. Lisätietoa urheilijaopiskelijaksi hakemisesta.


Uusi bränditarina

Monien mahdollisuuksien Tredu

Moro! Haluat selvästi oppia uutta ja kenties löytää itsestäsi täysin uusia puolia. Se on hienoa, olet oikeassa paikassa.

Me täällä Tredussa olemme sinua varten, Rohkeesti, Reteesti ja Reilusti. Tehtävämme on huolehtia, että saat työelämääsi parhaat mahdolliset eväät ja etumatkaa muihin aina, kun haluat. Meidän monista koulutusmahdollisuuksista löydät taatusti omasi.

Uskomme ja tiedämme, että tekemällä opit parhaiten. Siksi mekin Tredussa olemme tekeviä ja käteviä: kasvamme ja kehitymme yhdessä kanssasi. Kun opiskelet meillä, saat käytännönläheistä oppia ja taitosi karttuvat ison osan ajasta oikeilla työpaikoilla tai älykkäissä oppimisympäristöissä, joissa koneet ja laitteet ovat alansa parhaimmistoa. Tredussa sinusta tulee edelläkävijä, joka on valmis tulevaisuuden älykkääseen työelämään. Se on ammatillista etumatkaa ja osaamista, jota työnantajat arvostavat hyvän asenteesi lisäksi.

Tredussa voit aloittaa opiskelusi koska tahansa, syksystä kevääseen. Rakennamme opintosi toiveittesi ja elämäntilanteesi mukaan. Meillä voit kouluttautua ensimmäiseen ammattiin, opiskella uudelle alalle tai ponnistaa tulevaisuuden yrittäjäksi. Työelämäyhteistyö monipuolisine koulutuksineen täydentää paletin: sadoista kursseista ja useista eri toimipisteistämme löydät itsellesi varmasti sopivan alan, ajan ja paikan kasvattaa ammatillista osaamistasi koko työelämäsi varrella.

Kun osoitat ammatilliset taitosi aidoissa työympäristöissä, myös työnantajat huomaavat osaamisesi. Kenties työllistyt valmistumisesi jälkeen jo sinulle tuttuun paikkaan! Siihen pyrimme. Opiskeluaikana sinuun saattaa syttyä myös intohimo oman yrityksen perustamiseen, siihenkin kannustamme ja tuemme jo opintojesi aikana. Mikä vain tuntuu sinusta omimmalta. Mahdollisuuksia on yhtä paljon kuin opiskelijoita.

Jokainen on meille arvokas, koska unelmat ja tavoitteet työelämässä ansaitsevat tulla kuulluksi. Niiden toteuttamiseksi me teemme töitä ja tarjoamme sinulle laajasti mahdollisuuksia kehittää osaamistasi. Näin autamme sinua matkallasi kohti työelämäsi huippua, jolla Rohkeet, Reteet ja Reilut ammattilaiset pärjäävät taatusti.

Me olemme monien mahdollisuuksien Tredu.