Pixabay
05:10 - 17.02.2021 / viihde / Findance
Suosittu pastaravintola Makaronitehdas paljastaa menestyksensä salaisuuden

Makaronitehtaassa on keskitytty koko 10-vuotisen toiminnan ajan yhteen asiaan: Tekemään Suomen parasta ja tuoreinta pastaa. Toptasten lukijat äänestivät Makaronitehtaan Suomen parhaaksi pastaravintolaksi.

Ruoka- ja ravintolamedia Toptasten äänestyksessä ykkössijan napannutta Makaronitehdasta kiiteltiin herkullisen pastan lisäksi laadukkaasta viinivalikoimasta, osaavasta ja ystävällisestä palvelusta ja viihtyisästä ravintolamiljööstä.

Tinkimätön linja pastan laadussa on ollut Makaronitehtaan menestyksen salaisuus alusta lähtien. Pastassa käytetään italialaista durum-vehnäjauhoa, joka on tavallista leivontavehnäjauhoa kovempaa ja sopii siksi loistavasti keittämiseen. Sidosaineena pastataikinassa käytetään kotimaisia luomukananmunia, jolloin pastan kypsäksi keitetty koostumus on napakka.

Kastikkeissaan Makaronitehdas käyttää muun muassa kotimaisia tatteja, lammasta ja tietysti aitoa parmesaania. Niitä haudutetaan pitkään ja ne saavat makunsa korkealaatuisista raaka-aineista sekä tuoreista yrteistä.

Ravintolasta tuli menestys jo ensimmäisenä kesänä vuonna 2010 Hangossa. Sana tuoreesta pastasta, herkullisista antipastoista ja suussa sulavista jälkiruoista kiiri nopeasti. Makaronitehdas on tunnettu myös samppanjastaan, R&L Legrasista. Pastan ja samppanjan yhdistämisestä onkin tullut sen tavaramerkki.

Makaronitehtaita on Suomessa jo viisi: Hangon lisäksi Makaronitehdas löytyy näistä kauppakeskuksista pääkaupunkiseudulla: Iso Omena, Redi, Jumbo ja Ainoa.


Suosituin pasta jyrää vuodesta toiseen

Toimitusjohtaja Merja Rahkola-Toivanen iloitsee äänestyksen tuloksesta ja kiittää koko henkilökuntaa sen saavuttamisesta.

- Makaronitehtaan sloganissa tiivistyy yrityksen toimintaperiaate: "Pastan tekeminen on meille vakava asia, josta palkintona on asiakkaidemme iloiset ilmeet", Rahkola-Toivanen kertoo.
Ravintolan suosikkipastat ovat pysyneet pitkään samoina.

- Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa ykkönen on ylivoimaisesti sian savukyljestä valmisettu carbonara. Toinen suosikki on Tehtaan pesto. Hangossa suosituin on puolestaan jättirapuja sisältävä lempeän tulinen pilpil.

Pastakulttuuri on muuttunut Rahkola-Toivasen mukaan Suomessa paljon viime vuosikymmeninä.

- 70-luvulla syötiin makaronia ja ruskeaa jauhelihakastiketta. Nyt halutaan pastalautaselle makuja eri puolilta maailmaa, etenkin Aasiasta.


Makaronitehtaan parhaat vinkit kotikokkaajille

Hangon Makaronitehtaan keittiömestari ja osakas Jarkko Hautamäki on aiemmin antanut vinkit kotikeittiöihin täydellisen pasta-aterian valmistamiseen.
Vinkit ovat tässä:

- Käytä karkeapintaista tuorepastaa.

- Keitä pasta aina kiehuvassa merisuolavedessä.

- Kypsyys selviää maistamalla eli suutuntumalla. Kuivapastoissa kannattaa jättää valmistajan ilmoittamasta keittoajasta minuutti pois ja maistaa onko pasta al dente.

- Jos pastaa ei sekoita keittämisen aikana, se jää yhteen eikä siitä tule irtonaista.

- Pasta tuodaan heti pöytään ja tarjoillaan isosta, syvästä, mielellään laakeasta lautasesta.

- Italiassa pasta syödään suurimmassa osassa maata pelkällä haarukalla. Mahdolliset kastikkeet ota kyytiin leivällä.

- Makaronitehtaalla käytetään parmesaanijuustoa paljon, mutta ei merenelävien ja sienten kanssa.

- Samppanja sopii täydellisesti pastan kylkeen.