EasyPark
15:10 - 08.02.2021 / viihde / Findance
Sähköauto lataukseen entistä helpommin - EasyPark ja Recharge aloittavat yhteistyön

Sähköauton lataamisen voi nyt myös Suomessa maksaa ilman erillistä siihen tarkoitettua sovellusta. Mobiiliparkkeerauspalvelu EasyPark ja sähköautojen latauspisteoperaattori Recharge aloittavat yhteistyön, jonka ansiosta sähköauton latausmaksu hoituu jatkossa pysäköintisovelluksella.

EasyParkin sovellus sisältää nyt pysäköintiajan hallinnoinnin, otollisimmat pysäköintipaikat näyttävän navigaattorin, automaattisen kamerapysäköinnin halleissa, yritystilimahdollisuuden ja sähköauton lataamisen maksamisominaisuuden.

– Jokainen tietää turhautumisen, kun joka asialle pitäisi olla lataamassa oma äppi. Siihen on nyt ratkaisu. Liikkumisen arki helpottuu askel kerrallaan ja tämä on sellainen askel. Tämä on myös uudenlainen askel Suomessa, ensimmäinen laatuaan, EasyPark Suomen maajohtaja Aleksi Kolehmainen sanoo.

– Olemme iloisia päästessämme yhteistyöhön EasyParkin kanssa myös Suomessa. Rechargen tavoitteena on tuoda operoimansa laaja sähköautojen julkinen latauspisteverkosto mahdollisimman helposti sähköautoilijoiden käytettäväksi. Easypark-yhteistyö tukee Rechargen avoimen verkoston strategiaa ja on selkeä edistysaskel tämän tavoitteen saavuttamiseksi. EasyParkilla on vahva asema pysäköinnin maksamisessa, ja minusta on ehdottoman positiivista, että samalla sovelluksella on mahdollista jatkossa maksaa myös sähköauton lataaminen verkostossamme, Rechargen Suomen toimintojen johtaja Sami Saarilahti kommentoi.

Osa yhteistyön noin 150 latauslaitteesta sijaitsee myös maksullista pysäköintiä tarjoavissa paikoissa.

Toimii myös Ruotsissa ja Norjassa

Auton lataamisen maksamismahdollisuus päivittyy EasyParkin sovellukseen automaattisesti. Käyttäjän ei tarvitse tehdä toimenpiteitä. Lataamisen voi sitten maksaa sovellukseen merkityn maksukortin tiedoilla.

– Sähköautojen yleistyminen on tärkeää kestävän kehityksen kannalta. Mitä nopeammin yleistyminen etenee, sitä parempi. Se on kehitystä, jota EasyPark haluaa panoksellaan edistää. Kehitys etenee monin tavoin, mutta pienet arkiset hidasteet ovat usein ihmisille hyvin merkityksellisiä. Helppokäyttöisyys on kiinnostavuutta, Kolehmainen toteaa.

EasyParkin ja Rechargen yhteistyö kattaa myös Ruotsin ja Norjan. Pohjoismaissa on yhteensä 1 600 latausasemaa, jotka toimivat nyt EasyParkin mobiilisovelluksella. EasyParkin sovellus sisältää muun muassa pysäköintiajan hallinnoinnin, otollisimmat pysäköintipaikat näyttävän navigaattorin, automaattisen kamerapysäköinnin halleissa, yritystilimahdollisuuden ja sähköauton lataamisen maksamisominaisuuden.

artikkelin avainsanat:
autot EasyPark liikenne Recharge sähköauto