Matias Jalmari
15:10 - 05.02.2021 / musiikki / Findance
Madboiali - Fendi ilmestyi - "Haluan tulevaisuudessa olla ensimmäinen tummaihoinen artisti, joka myy loppuun jokaikisen Suomen areenan"
Tykkäätkö ysärimusasta? Meillä olis aivan huikea Spotify-soittolista sulle - tallenna täältä

Viime vuonna Mielentila-debyyttialbuminsa omakustanteisesti julkaissut Madboiali sainattiin vuoden lopulla Babyface / Warner Musicille ja julkaisi tänään uuden singlen Fendi.

Kappaleen on tuottanut porvoolainen tuottaja IGF, joka on tuottanut kaikki Madboialin aiemmatkin julkaisut. Kappaleelle julkaistiin myös tyylikäs musiikkivideo, jonka ovat kuvanneet Niklas Ahorinta ja Niklas Roms.

Madboiali on kiinnostava helsinkiläinen artisti, jonka musiikissa sekoittuu luontevasti pop-, hiphop-, afropop- ja r’n’b-vaikutteet. Artisti ei halua lokeroida musiikkiaan yhteen lokeroon, vaan rikkoo rohkeasti rajoja. Nuori artisti kertoo yhdeksi tavoitteeksensa olla tulevaisuudessa ensimmäinen tummaihoinen artisti, joka myy loppuun jokaikisen Suomen areenan.

”Jos pitäisi kuvailla musiikkiani yhdellä sanalla käyttäisin sanaa ’monipuolinen’. En voisi mitenkään luokitella itseäni tai musiikkiani vain yhteen boxiin, sillä teen musiikkia sen hetkisisen moodini mukaan. Minusta muutenkin tuntuu, että genren valitseminen rajoittaa liikaa artisteja enkä haluaisi ikinä rajoittaa itseäni tai taidettani millään tavalla. Annetaan kuuntelijoiden päättää. Kuuntelen sellaista musiikkia, mitä itse teen eli aika laidasta laitaan. Saan tosi paljon vaikutteita ulkomailta esim. ranskalaisesta musiikista sekä jenkkiartisteilta ja minua inspiroi omat kokemukseni ja tavoitteeni. Haluankin tulevaisuudessa olla ensimmäinen tummaihoinen artisti, joka myy loppuun jokaikisen Suomen areenan”, Madboiali sanoo.

Madboialin Fendi on ensimmäinen Babyfacen kautta julkaistava kappale. Artisti kertoo yhteistyön levymerkin kanssa syntyneen luontevasti.

”Olin juuri sainaamassa toiselle levy-yhtiölle, kun sain edeltävänä viikkona viestiä kaveriltani, joka oli Andrein (Kipahti) tuttu ja hän välitti viestin, että Andrei haluaa tavata meidät. Mentiin tapaamiseen ja samalla tavalla, kuin aikanaan tuottajanikin kanssa, meillä täsmäsi visiot ja tulevaisuuden suunnitelmat täysin, minkä lisäksi tulimme tosi hyvin toimeen. Nähtiin Andrein kanssa pari kertaa ja laadittiin aika nopeasti sopimukset Babyfacelle/Warnerille.”

Tänään julkaistu Fendi on myös Madboialin ensimmäinen julkaisu viime syksyn debyyttialbumin jälkeen. Kappale oli alun perin päätymässä debyytille, mutta jäi kuitenkin lopulta kokonaisuuden ulkopuolelle.

”Oon tosi innoissani droppaamassa uutta musiikkia. Vaikka albumin julkaisusta ei oo niin pitkä aika, tuntuu se silti rehellisesti sanottuna ikuisuudelta! Ollaan tehty tosi tiheään tahtiin uutta musiikkia tiimini kanssa ja haluun vaan, että muutkin pääsee pian kuulemaan ne. Fendi toimii hyvin lämmittelynä tulevaa varten ja voin luvata, että uutta musaa tullaan kuulemaan tänä vuonna paljon!”

Kuuntele Fendi Spotifyssa ja katso musiikkivideo alla: