S-Pankki
02:10 - 01.02.2021 / viihde / Findance
Mikrosäästäminen jatkaa yleistymistään Suomessa - Ylläksellä ja Santahaminassa kaikkein innokkaimpia

Mikrosäästäminen on ulkomailla trendiksi noussut ilmiö, jossa arkisia pieniä rahasummia sijoitetaan vähitellen esimerkiksi rahastoihin.

Ilmiö rantautui Suomeen vuonna 2018, kun S-Pankki toi markkinoille Säästäjä-palvelun, jossa käyttäjät voivat siirtää yhdistelmärahastoihin esimerkiksi euron jokaisesta korttiostoksesta, S-ryhmän ostoksista kertyvän Bonuksen tai itse valitsemansa summan. Sittemmin useat toimijat ovat esitelleet omia mikrosäästämisen palveluitaan.

Mutta missä päin Suomea mikrosäästäminen on suosituinta?

Uusimpien tilastojen mukaan Suomen innokkaimmat mikrosäästäjät löytyvät Lapista: tarkemmin sanottuna Kolarin kunnassa sijaitsevasta Ylläsjärven kylästä (postinumero 95980), jossa asuu väkilukuunsa nähden yli 4-kertainen määrä mikrosäästäjiä verrattuna tyypilliseen postinumeroon. Toiseksi suosituinta mikrosäästäminen on Tuusulan Nahkelassa ja kolmanneksi Paltamon Kontiomäellä.

”Mielestäni on kiehtovaa seurata, miten ilmiön suosio kehittyy ja tätä nykyä mikrosäästäjiä löytyy ilahduttavan monelta paikkakunnalta”, kommentoi tuloksia S-Pankin Varallisuudenhoitoliiketoiminnan johtaja Hanna Porkka.

”Mikrosäästäminen soveltuu säästämistapana erityisen hyvin myös näihin aikoihin, koska säästäjä tulee automaattisesti hajauttaneeksi sijoituksiaan ajallisesti. Esimerkiksi viime vuonna kurssit markkinoilla liikkuvat voimakkaasti sekä alas että ylös. Tekemällä sijoituksia toistuvasti ja pitkäjänteisesti pienentää riskiä siitä, että tulee sijoittaneeksi omat rahansa aivan väärään aikaan.”

S-Pankin selvityksen mukaan isoimpien kaupunkien osalta suosituimpia mikrosäästäjien asuinalueita ovat muun muassa Veromiehenkylä Vantaalla sekä Helsingin Kaitalahti, Verkkosaari ja Santahamina.