Nelonen Media
15:10 - 01.02.2021 / tv-sarjat / Findance
Nelonen ja Ruutu esittävät helmikuussa: Peter Nyman dokumenttisarjassa Pandemian kulisseissa

Nelonen ja Ruutu esittävät 11. helmikuuta kolmiosaisen dokumenttisarjan Pandemian kulisseissa.

Kaikki kolme jaksoa esitetään peräkkäin Nelosella klo 21.00 alkaen. Jaksot ilmestyvät samana päivänä ilmaiseksi myös Ruutuun.

Michael Franckin ohjaama dokumenttisarja avaa Suomeen rantautuneen koronaviruksen aiheuttaman pandemian ensimmäisen aallon tapahtumia.

Kertojana toimii Peter Nyman, joka johdattaa matkalle lähihistoriamme pahimman kriisin ytimeen. Kuulemme Mehiläisen omien terveydenhuollon ammattilaisten tarinoita ja kokemuksia koronapandemian etulinjasta. Samalla sarjassa seurataan tapahtumia lehdistön ja viranomaisten näkökulmasta.

Milloin ja mistä saatiin ensimmäiset tiedot uudesta viruksesta?

Miksi ja miten rakennettiin ilmasilta Etelä-Koreaan?

Miten ostettiin aikaa rokotetta odottaessa?

Sarjan avausjaksossa koronavirus leviää Suomeen ja sen seurauksena valmiuslaki otetaan käyttöön. Pian koronatestaaminen on avainasemassa, mutta kapasiteetti liian vähäistä. Nopeita ja kekseliäitä ratkaisuja tarvitaan.

Miten ikäihmiset ja muut riskiryhmiin kuuluvat pystytään suojaamaan? Dokumentissa kuvataan miten uusi haasteellinen tilanne vaikuttaa ihmisten arkeen ja elämään. Erityisen vahvasti esillä on etulinjassa toimivien sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten panos ja kokemukset pandemian hoidosta.

Dokumenttisarjassa pohditaan myös, mitä koronakriisistä voidaan oppia ja olisiko Suomi kansakuntana voinut toimia jopa nopeammin. Sarja on tuotettu yhteistyössä Mehiläisen ja Nelonen Median kanssa.