Janne Alhonpää
20:41 - 21.01.2021 / musiikki / Findance
Mama Longhorn julkaisee huomenna uutuusalbuminsa Let It Run Mama Longhorn

Kymmenen vuoden ajan Mama Longhorn on haltioittanut kuulijoitaan monitahoisella, energisellä rytmimusiikillaan niin keikoilla kuin albumeilla. Rytmitankiksi kutsutun yhtyeen funkiin ja afrobeatiin pohjautunut sointi on sävyttynyt tarttuvilla melodioilla, vapaammalla soitannalla ja psykedeelisillä väreillä.

Vinyyli- ja digiformaateissa huomenna julkaistavalla kolmosalbumillaan Let It Run Mama Longhorn ottaa askeleita kohti yhä mielikuvituksellisempaa ilmaisua. Porilaisyhtye paneutuu yksittäisten kappaleiden tunnelmiin aiempaakin syvemmin. Popin ja kokeellisen musiikin häivähdykset kuljettavat Mama Longhornin musiikin vahvaa luonnetta yhä omintakeisempaan ja kiehtovampaan suuntaan.

Eeva Poijärven maagisen kaunis laulu, puhallinten sointimaailman laajentuminen ja kuulaat äänimaisemat luovat kontrastia hypnoottiselle tanssittavuudelle, jonka saavat aikaan yhä kiivaammat tempot. Sanoituksista löytyy yhteneväisiä, ajankohtaisiakin teemoja tyylilajin vaihdellessa maagisesta realismista arkirealismiin, tunnelman mystisestä leikkisään.

– On hienoa saada ulkomaailman kuultavaksi levy, jonka luomistyössä yhdeksän hienon muusikon ideat ovat jalostaneet ja ruokkineet toisiaan kohti yhä kauniimpaa ja jännittävämpää lopputulosta, iloitsee basisti Mikko Elo, yksi yhtyeen perustajajäsenistä.

Mama Longhornin kokoonpano on laajentunut yhtyeen soundin rikastamiseksi niin live- kuin studio-olosuhteissa:

Eeva Poijärvi – laulu, lyömäsoittimet
Tuomas Grönlund – kitara
Mikko Elo – basso
Kai Johansson – koskettimet, lyömäsoittimet

Saija Santavirta – klarinetti
Jukka Kettula – saksofoni
Juho Nordman – trumpetti, käyrätorvi
Tatu Tyykilä – congat, lyömäsoittimet
Janne Huhtala – rummut, lyömäsoittimet

Mama Longhorn -diskografia:

Albumit:

Enter the Rhythm Tank (2014)
Age Two (2017)
Let It Run (2021)

Singlet:

Island After Island (2020)
Barry Primus (2020)
Black Bridge (2021)

Mama Longhorn on aloittanut yhteistyön Soit Se Silti -levy-yhtiön lisäksi myös Alt Agency -ohjelmatoimiston kanssa. Esiintymisiä on luvassa Let It Run -albumin ilmestymisen jälkeen vuoden edetessä, kun koronatilanne tämän sallii.

Katso Black Bridge -musiikkivideo alta: