Solar Films / Yle Kuvapalvelu
16:10 - 01.01.2021 / tv-sarjat / Findance
Yle Areena nyt: Elina Knihtilä, Jarkko Niemi ja Hannu-Pekka Björkman tähdittävät uutta draamakomediaa Sisäilmaa

Yle Areena esittää nyt kotimaisen draamakomediasarjan Sisäilmaa. Yle TV1 esittää minisarjan 4.-6.1. peräkkäisinä päivinä klo 21.00.

Kun työvoimatoimistossa kummittelee, tulostavoitteet painavat ja homevaurio uhkaa, turvautuu palveluesimies Anneli omalaatuisiin keinoihin mahdottoman tilanteen edessä. Mutta yksi harha-askel johtaa vain pahempaan, vaatimukset kiristyvät entisestään, ja Anneli joutuu pelkäämään, paitsi salaisuutensa paljastumista, myös viraston arjen keskelle ilmaantuvia yhä oudompia ilmiöitä...

Sisäilmaa on Tiina Lymin kolmiosainen draamakomedia hyvinvointiyhteiskunnan rapautumisesta, byrokratiasta, rakkaudesta, yksinäisyydestä, taistelutahdosta ja yliluonnollisesta.

TE-toimiston palveluesimies Anneli Tiaisen (Elina Knihtilä) elämä ja teot sinkoutuvat omalle kiertoradalleen alaisen traagisen kohtalon seurauksena. Annelia piinaavat näyt, kummitukset ja pelottava homekasvusto ajavat hänet lähelle hulluuden rajaa. TE-toimiston seinät homehtuvat silmissä, kuolleet kävelevät kesken työpäivän käytävällä vastaan ja ilmastointikanavasta joku hengittää niskaan.

Anneli ja hänen tiiminsä ovat sarjan sankareita. Jokaisella on omat päähänpinttymänsä - Seppo (Hannu-Pekka Björkman) pitää kiinni lakisääteisistä kahvitauoista ja valittaa sisäilmaongelmista, Pasi (Jarkko Niemi) kertoo toisille miten häntä headhuntataan parempiin hommiin, Sanna (Milka Ahlroth) jakaa pyytämättä yrttikylpyohjeita työtovereilleen, Kaija (Sari Siikander) käy katolla röökillä ja äksyilee? mutta jokainen tekee parhaansa mahdottomien vaatimusten puristuksessa. Ja kun hyvinvointivaltion seinät alkavat kaatua ympäriltä - kirjaimellisesti - on tehtävä valinta, luovuttaako vai laittaako itsensä alttiiksi.

Sarjan tyylilaji on draama, jossa on mukana mustaakin mustempaa komediaa, melodraamaa ja kauhua. Sarjassa nähdään iloa surun keskellä, rakkautta, intohimoa ja pettymyksiä, tanhua ja mediajulkisuuden pyöritystä. Sarjan keskiössä on havainto yhteisöllisyydestä ja toisen ihmisen, ihan jokaisen, näkyväksi tulemisesta.

Sarjan ovat Tiina Lymin alkuperäisaiheesta käsikirjoittaneet Juha Lehtola ja Tiina Lymi, ja ohjaus on Tiina Lymin. Näyttelemässä nähdään myös Satu Tuuli Karhu, Satu Silvo, Juho Milonoff, Pertti Sveholm ja Tommi Korpela (kuvat nimiä klikkaamalla).