Nelonen Media
08:10 - 21.12.2020 / elokuvat / Findance
Pertsa ja Kilu -elokuva siirtyy keväälle 2021

Pertsa ja Kilu -elokuvan ensi-ilta siirtyy esitettäväksi keväälle. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Taavi Vartia, ja elokuvan levittämisestä vastaa Nelonen Media. Pertsan ja Kilun oli tarkoitus tulla ensi-iltaan alkuvuodesta.

”Nykyisten rajoitusten voimassa ollessa, joudumme valitettavasti siirtämään Pertsan ja Kilun ensi-illan keväälle. Toivottavasti silloin olisimme tilanteessa, jolloin elokuvateattereita koskevat rajoitukset olisivat alkusyksyn tasolla tai jopa kokonaan poistuneet. Pertsa ja Kilu tuodaan elokuvateattereihin heti, kun katsojat pääsevät palaamaan takaisin saleihin, sillä tämä seikkailu saa ihmiset varmasti liikkeelle”, kommentoi Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi.

Pertsan ja Kilun mielikuvitukselliset suunnitelmat muuttuvat todeksi heidän päästessään pankkiryöstäjän ja kadonneen huvijahdin jäljille. Alkaa vauhdikas ja jännittävä kilpajuoksu, jossa Pertsa ja Kilu yrittävät etsiä uponneen huvijahdin, ja samaan aikaan niin pankkirosvo kuin poliisikin yrittävät päästä nostamaan jahdin ja sinne kätketyn saaliin meren pohjasta.

Uuden ajan Pertsa ja Kilu on suuri seikkailuelokuva kaiken ikäisille. Se on kertomus rohkeudesta, kekseliäisyydestä ja mielikuvituksen vimmaisesta voimasta. Ennen kaikkea elokuva on energiaa uhkuva tarina siitä, kuinka ystävyys ja rehellisyys aina lopulta voittavat ja auttavat selviytymään yli karikkojen.

Vauhdikas ja merellinen elokuva perustuu Väinö Riikkilän nuorisoromaaniin Pertsa ja Kilu – Viimeiset Kaanit.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Taavi Vartia. Pertsaa ja Kilua näyttelevät Olavi Kiiski ja Oskari Mustikkaniemi. Elokuvan muissa rooleissa nähdään Suomen eturivin näyttelijöitä mm. Anu Sinisalo, Mimosa Willamo, Elias Westerberg, Turkka Mastomäki, Elsa Saisio, Ville Myllyrinne, Hannes Suominen sekä Veeti Kallio.

Katso Pertsa ja Kilu -traileri alla: