Alamy / AOP
02:10 - 16.12.2020 / viihde / Findance
Alko: myynti kasvoi viisi prosenttia marraskuussa

Alkon litramyynti kasvoi marraskuussa edellisvuoteen verrattuna viisi prosenttia. Roseeviinien myynti lisääntyi prosentuaalisesti eniten ja niitä myytiin 39,2 prosenttia edellisvuotta enemmän. Valkoviinien kysyntä kasvoi 8,4 prosenttia ja punaviinien 5,6 prosenttia. Väkevien tuoteryhmässä ginien myynti on kasvanut 24,1 prosenttia ja viskien 13,5 prosenttia.

Viime vuoden tammi-marraskuun myyntiin verrattuna Alkon myynti on kasvanut 12,4 prosenttia. Viinien osuus litramyyntien kasvusta on ollut 77 prosenttia.

”Alkon myynti on korona-aikana noussut ravintolarajoitusten ja hiljentyneen matkustajatuonnin takia. Alkon kasvaneen myynnin kautta on Suomen valtiolle kertynyt 93,5 miljoonaa euroa enemmän alkoholiveroa ja arvonlisäveroa kuin vuonna 2019. Yhteensä verojaon kertynyt 845,1 miljoonaa euroa”, kertoo toimitusjohtaja Leena Laitinen.

”Olemme onnistuneet palvelemaan asiakkaitamme hyvin myös tänä poikkeuksellisena vuonna ja saimme Taloustutkimuksen tekemässä Kansallisessa asiakaspalvelututkimuksessa arvosanan 8,56 ollen kaupan alan ykkönen. Kiitos asiakkaillemme tästä luottamuksesta!”

Suomen viinimarkkinoita pitkään hallinnut uusi maailma on antanut tilaa vanhan maailman eli Euroopan klassisille viinimaille. Chile on edelleen viineissä suosituin alkuperämaa, mutta etenkin Italia, Saksa ja Portugali ovat tänä vuonna kirineet litramyynnissä. Portugalilaisten viinien suosion kasvu on omaa luokkaansa. Portugali on noussut neljänneksi myydyimmäksi punaviinimaaksi ohittaen muun muassa Australian ja Ranskan.

”Portugalin paikalliset, persoonalliset rypälelajikkeet ja mehevä makumaailma viehättävät suomalaista viininystävää. Viinit ovat helposti lähestyttäviä ja yhdisteltävissä erilaisiin ruokiin ja ne sopivat myös seurustelukäyttöön. Kasvutahti tänä vuonna on ollut melkoinen: marraskuun loppuun mennessä portugalilaisten punaviinien myynti kasvoi viime vuoden vastaavaan ajankohtaan lähes 77 prosenttia”, kertoo tuotepäällikkö Kirsi Erme.

”Keveys, raikkaus ja matala-alkoholisuus trendi jatkuu edelleen ja tämä näkyy meillä esimerkiksi saksalaisten valkoviinien kysyntänä, joka on tänä vuonna noussut yli 34 prosenttia. Alkoholittomien juomien myynti on noussut 6,8 prosenttia”

Alkon verkkokauppatilausten määrä on kasvanut 80 prosenttia verrattuna viime vuoteen. Joulukuussa verkkokaupan tilausmäärien odotetaan kaksinkertaistuvan verrattuna viime vuoteen. Asiakkaat haluavat tutustua tuotevalikoimaan rauhassa ja minimoida asiointiajan sekä lähikontaktit myymälässä.

”Verkkokaupan tilausmäärien kasvu heijastuu myös Alkon asiakaspalveluun, ja marraskuun asiakasyhteydenotot kasvoivatkin selvästi viime vuoteen verrattuna. Tarjoamme asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä myös verkkotilaamisen yhteydessä ja tähän mahdollisuuteen asiakkaamme ovatkin mukavasti tarttuneet”, kertoo Laitinen.

artikkelin avainsanat:
Alko alkoholi