Alko
14:10 - 07.06.2020 / viihde / Findance
Alko: Juoman ympäristöystävällinen pakkaus asiakkaille yhä tärkeämpää

Pakkauksen osuus juoman ilmastovaikutuksista on merkittävä. Asiakkaat kiinnittävätkin huomiota pakkausten hiilijalanjälkeen yhä enemmän. Alko helpottaa vastuullisia valintoja Vihreä valinta -merkinnöillä, joiden vaatimuksiin yhä useampi tuote valikoimassa vastaa.

Kuluttajat ovat yhä huolestuneempia kulutustottumustensa vaikutuksista ympäristöön ja ilmastoon. Myös juomavalinnoissa kiinnitetään huomiota vastuullisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. Alkon kevään 2020 valikoimatyytyväisyystutkimuksen mukaan kiinnostus vastuullisesti tuotettuja tuotteita kohtaan korostuu erityisesti naisilla, joista 63 % (kaikki vastaajat 51 %) on kiinnostunut luomusta, 54 % Reilun kaupan tuotteista (kaikki vastaajat 46 %) ja 34 % kevyemmistä lasipulloista (kaikki vastaajat 28 %).

Pakkauksen osuus viinin ilmastovaikutuksista on kolmannes, ilman kierrätystä jopa yli 40 prosenttia. Mitä kevyempi ja kierrätettävämpi pakkaus on, sitä pienempi on myös ympäristökuormitus.

”Toisin kuin elintarviketuotteissa yleensä, viinipakkauksella on suurempi ilmastokuormitus kuin itse juomalla. Ei olekaan yhdentekevää, millaisen juomapakkauksen valitsee. Alkossa kevyet lasipullot, kartonkitetrat ja muut pienemmän hiilijalanjäljen pakkaukset ovat kasvattaneet osuuttaan kokonaismyynnistä. Kevyiden lasipullojen myynti on viime vuoteen verrattuna kasvanut lähes 10 prosenttia ja pienten viinipullojen lähes 19 prosenttia. Vaikka osuus koko valikoimastamme on edelleen vähäinen, odotamme tämän trendin kasvavan, kun tietoisuus pakkausten hiilijalanjäljestä lisääntyy”, kertoo kestävän kehityksen päällikkö Laura Varpasuo.

”Panostamme Alkossa kevyempien juomapakkausten osuuden kasvattamiseen. Alkon tavoitteena tämän vuoden loppuun mennessä on, että 40 prosentilla tuotteista on jokin ympäristötuotetieto”, jatkaa Varpasuo.

Vihreä valinta -symbolit Alkon myymälöiden hyllyn reunassa kertovat juomatuottajien sitoutumisesta kestävän kehityksen periaatteisiin.

Vihreä valinta -symboleita on kuusi:

- luomu
- biodynaaminen
- vegaaninen

- alkuviini
- paikallinen kestävän kehityksen sertifiointi
- ympäristövastuullinen pakkaus

artikkelin avainsanat:
Alko alkoholi ekologia