Alko
14:10 - 13.05.2020 / viihde / Findance
Alko tiedottaa: näin koronavappu näkyi myynnissä

Alko myi huhtikuussa 9,1 miljoonaa litraa juomia, mikä oli 23 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Tuoteryhmittäin myyntiään kasvattivat eniten roseeviinit, joiden myynti kasvoi 40 prosenttia. Miedoista viineistä myyntiään kasvattivat myös punaviinit (35 prosenttia) ja valkoviinit (28 prosenttia). Kuohuviinien myynti laski 2 prosenttia edellisvuoden huhtikuusta.

Alkon huhtikuun myyntiin vaikuttivat pääsiäinen ja vappu sekä vähentynyt ulkomaanmatkustus ja ravintoloiden ja baarien kiinniolo. Alkoholin kokonaiskulutuksesta anniskelu vastaa noin 10 prosenttia ja matkustajatuonti noin 15 prosenttia.

Asiakkaita Alkon myymälöissä kävi huhtikuussa noin viisi prosenttia edellisvuotta enemmän. Asiakasmäärät vaihtelivat myymälöittäin. Asiakkaiden kiinnostus verkkokauppaa ja digitaalisia palveluita kohtaan on kasvanut korona-aikana. Huhtikuussa tehtiin noin 15 000 verkkokauppatilausta, kasvua oli 110 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Verkkokauppatilaukset noudetaan joko myymälöistä tai noutopisteistä. Mobiilisovelluksen on ladannut noin 62 000 käyttäjää.

Kumiukolta kondomit edullisesti! Aina ilmainen ja huomaamaton toimitus!
www.kumiukko.fi

- Asiakkaiden ja henkilöstömme turvallisuus on ollut koko poikkeustilanteen ajan etusijalla. Asiakkaamme ovat sopeutuneet hyvin uuteen tilanteeseen ja ovat asioineet myymälöissä perinteisten ruuhka-aikojen ulkopuolella, tästä kiitos! Osassa myymälöitä olemme rajoittaneet kerrallaan asioivien asiakkaiden määriä varmistaaksemme turvallisen asioinnin ja tähän on suhtauduttu ymmärtäväisesti, sanoo toimitusjohtaja Leena Laitinen.

Vuoden ensimmäisen neljän kuukauden aikana Alko myi yhteensä 26,8 miljoonaa litraa juomia. Viime vuodesta litramyynti kasvoi 10 prosenttia. On epätodennäköistä, että Alkon ja päivittäistavarakaupan myynti korvaisi matkustajatuontia ja anniskelua, vaikka myynti on ollut edellisvuotta vilkkaampaa. Korona-aikana maalis- ja huhtikuussa Alkon myynti on ollut 16 prosenttia edellisvuotta vilkkaampaa ja asiakasmäärä on ollut 1,2 prosenttia suurempaa.

- Alkoholin käytössä on syytä edelleen muistaa maltti. Vähemmän on parempi, Laitinen toteaa.

artikkelin avainsanat:
Alko alkoholi