Teemu Heljo
10:10 - 05.05.2020 / musiikki / Findance
JVG:n Ikuinen vappu -virtuaalikeikka tavoitti yli 1,4 miljoonaa katsojaa

Ennestään jo lukuisia ennätyksiä hallussaan pitävä JVG teki historiaa keräämällä ennätysyleisön vappuaattona 30. huhtikuuta järjestetylle virtuaaliselle live-keikalleen. Virtuaaliteknologiaan erikoistuneen Zoanin, Helsingin kaupungin ja Fullsteam Agencyn yhdessä järjestämää live-konserttia seurasi vappuaattona arviolta vähintään 13% suomalaisista eli ennätykselliset 700 000 katselijaa, ja lisäksi jälkikäteen tallenteen katsoi vappuviikonlopun aikana arviolta noin 225 000-päinen yleisö. Kun mukaan lasketaan konserttia hetkellisesti näyttäneet medialähetykset kuten MTV:n uutiset, tavoitti virtuaalikeikka kaiken kaikkiaan yhteensä yli 1 400 000 katsojaa eli noin 24% suomalaisista.

- Oli upeaa olla mukana toteuttamassa tätä poikkeuksellista konserttielämystä, joka jälleen kerran näytti, kuinka suuri voima live-musiikilla on liikuttaa ihmisiä. Artisti ja tapahtuman koko tuotantotiimi heittäytyivät täysillä mukaan tässä poikkeustilanteessa, ja tiiviin yhteistyön tuloksena syntyi maailmanluokan virtuaalinen tapahtuma, Fullsteam Agencyn toimitusjohtaja Tuomo Tähtinen iloitsee.

Kumiukolta kondomit edullisesti! Aina ilmainen ja huomaamaton toimitus!
www.kumiukko.fi

Konsertti onnistui hurmaamaan katsojat ja sosiaalinen media täyttyi tuhansista ylistävistä viesteistä.

JVG - IKUINEN VAPPU -konsertin virtuaalinen live-tuotanto Zoanin kehittämällä Burst Live -alustalla edustaa maailmanlaajuisestikin uraauurtavaa teknologiaa. Tekninen toteutus loi katsojille mahdollisuuden olla reaaliaikaisesti vuorovaikutuksessa artistien ja yleisön kanssa virtuaalisten avatar-hahmojen kautta. Käyttäjät painoivat emojeita ja suosionosoituksia synnyttäneitä interaktionappeja yli 10 miljoonaa kertaa tunnin mittaisen konsertin aikana.

- Kymmenen vuoden ura takana ja tuntuu että kaikki on koettu, ainakin täällä Suomessa. Mutta nyt jotenkin tuntui, että tehtiin jotain niin isoa, mitä ei ois voinu edes kuvitella vuosi sitten. Tää on meille varmasti isoin kokemus, vaikka me ollaan päästy kokeen isoja asioita, JVG summasi pioneerikokemustaan keikan jälkeen.

- Helsinkiläisillä on sukupolvien mittaisia vappuperinteitä, joiden myötä kokoonnutaan suuriksi seurueiksi keskustaan, puistopiknikeille ja ravintoloihin. Yhteistyömme Fullsteamin ja Zoanin kanssa antoi meille mahdollisuuden luoda ainutlaatuinen virtuaalinen kokemus, joka säilytti etävapun vietossakin yhteisöllisiä elementtejä. Olemme erittäin iloisia siitä, miten hienosti tämä uusi tapahtumatyyppi otettiin yleisössä vastaan. Konsertti toimi samalla yhtenä keinona pitää Helsingin ydinkeskusta tyhjänä vappukokoontumisista, ja myös siinä onnistuttiin erinomaisesti, pormestari Jan Vapaavuori toteaa.

artikkelin avainsanat:
JVG