Viaplay
18:10 - 24.04.2020 / tv-sarjat / Findance
Suomalainen Viaplay-alkuperäissarja Cold Courage sai trailerin - Sofia Pekkari ja Antti Reini kommentoivat tulevaa

Pekka Hiltusen Studio-romaaneihin perustuva Viaplayn uusi suomalainen alkuperäissarja, Cold Courage, saa ensi-iltansa sunnuntaina 3. toukokuuta. Nyt julkaisuun on tullut rikossarjan pitkä traileri - katso se artikkelin alla.

Kahdeksanosaisen trillerin pääosissa nähdään suomalaiset Pihla Viitala ja Antti Reini, ruotsalainen Sofia Pekkari ja kansainvälisesti nimekkäät John Simm (Life on Mars, Doctor Who) ja Caroline Goodall (Schindlerin lista, Prinsessapäiväkirjat, The Best of Me) - kuvat nimiä klikkaamalla.

Psykologisen trillerin tapahtumapaikkana on Lontoo, ja se kertoo kahden suomalaisen naisen, Lian ja Marin ystävyydestä sekä taitavasti tehdyistä huijauksista.

Sarjan tapahtumat kietoutuvat Studioon - huippuammattilaisten tiimiin, jonka tavoitteena on korjata omankädenoikeudella yhteiskunnan epäkohtia aina suuryritysten toiminnasta poliittisen vaikuttajien tempauksiin. Sarjan keskiössä käsitellään moraalista kysymystä – oikeuttaako päämäärä kyseenalaiset keinot?

Kansainväliset mitat täyttävää sarjaa on kuvattu Lontoossa, Dublinissa, Antwerpenissä ja Kajaanissa. Kaksikielisen sarjan muissa keskeisissä rooleissa nähdään muun muassa suomalaiset Elmer Bäck, Jussi Nikkilä, Jonna Järnefelt, Rea Mauranen ja Antti Virmavirta. Kansainvälisten kovien nimien joukkoon lukeutuvat myös Jakob Eklund, joka tunnetaan Suomessa pääroolistaan Johan Falk -elokuvissa sekä Arsher Ali (Line of Duty) ja Peter Coonan (Love/Hate).

Sarjassa puhutaan pääosin englantia, mutta mukana kuullaan myös suomea ja ruotsia.

- Jouduin kuvauksissa puhumaan englantia, suomea ja ruotsia mikä oli haastavaa. Dublinissa kuvatessamme pohdin jopa, että aksenttini alkoi kuulostaa irlantilaiselta! Muut kohtauksessa näytelleet kuitenkin lohduttivat minua kommentoimalla puhettani erittäin skandinaaviseksi, kertoo Sofia Pekkari nauraen.

Tuotantotiimin koostuessa mm. suomalaisista, ruotsalaisista, brittiläisistä, irlantilaisista ja belgialaisista mahtuu mukaan useita erilaisia tapoja tehdä asioita, eikä kulttuurieroilta vältytä.

- Yhteistuotannot ovat aina poikkeuksetta antoisia kokemuksia. Eri maista rakentuvan tiimin kanssa työskennellessä huomaa, että tekemisen ydin on kaikkialla sama, mutta erilaiset kulttuurilliset vivahteet tuovat oman mausteensa tekemisen muotoon, kertoo Antti Reini.

- Cold Couragen näyttelijäkaarti on uskomaton ja kokonaisuus näyttää upealta! Luvassa on siis jotain erittäin jännittävää, Pekkari lupailee.

Katso Cold Courage -traileri alla: