Viaplay
08:10 - 05.04.2020 / tv-sarjat / Findance
Suuri suomalainen rikossarja tulossa - ensimmäinen näyte Viaplay-alkuperäissarjasta Cold Courage

Pekka Hiltusen Studio-romaaneihin perustuva Viaplayn uusi suomalainen alkuperäissarja, Cold Courage, saa ensi-iltansa sunnuntaina 3. toukokuuta.

Kahdeksanosaisen trillerin pääosissa nähdään suomalaiset Pihla Viitala ja Antti Reini, ruotsalainen Sofia Pekkari ja kansainvälisesti nimekkäät John Simm (Life on Mars, Doctor Who) ja Caroline Goodall (Schindlerin lista, Prinsessapäiväkirjat, The Best of Me) - kuvat nimiä klikkaamalla.

Psykologisen trillerin tapahtumapaikkana on Lontoo, ja se kertoo kahden suomalaisen naisen, Lian ja Marin ystävyydestä sekä taitavasti tehdyistä huijauksista.

Sarjan tapahtumat kietoutuvat Studioon - huippuammattilaisten tiimiin, jonka tavoitteena on korjata omankädenoikeudella yhteiskunnan epäkohtia aina suuryritysten toiminnasta poliittisen vaikuttajien tempauksiin. Sarjan keskiössä käsitellään moraalista kysymystä – oikeuttaako päämäärä kyseenalaiset keinot?

Kansainväliset mitat täyttävää sarjaa on kuvattu Lontoossa, Dublinissa, Antwerpenissä ja Kajaanissa. Kaksikielisen sarjan muissa keskeisissä rooleissa nähdään muun muassa suomalaiset Elmer Bäck, Jussi Nikkilä, Jonna Järnefelt, Rea Mauranen ja Antti Virmavirta. Kansainvälisten kovien nimien joukkoon lukeutuvat myös Jakob Eklund, joka tunnetaan Suomessa pääroolistaan Johan Falk -elokuvissa sekä Arsher Ali (Line of Duty) ja Peter Coonan (Love/Hate).

Alkuperäissarjan käsikirjoituksesta vastaavat Brendan Foley ja David Joss Buckley, joka on urallaan ollut kirjoittamassa mm. rikosdraamasarjaa Syrjäinen maa, Puutarhaetsivät sekä Syteen ja saveen. Sarjan ovat ohjanneet pitkän linjan ruotsalainen elokuvaohjaaja Agneta Fagerström Olsson (Wallander: Kaipaus, Wallander: Rauhaton mies) ja Kadir Ferati Balci (Marry Me, Turquaze).

Sarjan on tuottanut suomalainen tuotantoyhtiö Luminoir yhdessä irlantilaisen Vico Filmsin, belgialaisen Potemkinon sekä islantilaisen Sagafilm Nordicin kanssa. Sarjan tuottajina toimivat Markku Flink ja Pauli Pentti Luminoirista. Cold Couragen kansainvälisestä levityksestä Pohjoismaiden ulkopuolella vastaa Lionsgate.

Cold Courage on niittänyt maailmalla mainetta jo ennen virallista ensi-iltaansa, sillä se ansaitsi ensimmäisenä suomalaisena sarjana ehdokkuuden Ranskan Lillessä järjestettävässä Series Mania -tapahtumassa. Festivaali nostaa esiin mielenkiintoisimmat sarjauutuudet ympäri maailmaa, ja palkitsee parhaimmistoa niin isojen kuin pienempienkin tuotantoyhtiöiden joukosta. Cold Courage oli ehdolla International panorama -kategoriassa, jossa oli mukana uusia tv-sarjoja mm. Chilestä, Islannista, Australiasta ja Japanista.

Katso Cold Courage -teaseri alla: