MGM
12:10 - 01.03.2020 / elokuvat / Findance
Viaplay tänään: kaikki James Bond -leffat katsottavissa
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Viaplay on lisännyt elokuvavalikoimaansa kaikki tähän mennessä ilmestyneet James Bond -elokuvat.

James Bond on kirjailija Ian Flemingin jännitysromaaneissa esiintyvä kuvitteellinen brittiläinen vakooja. Bondin koodinimi on 007, hän arvostaa laadukasta eleganssia, vodkamartineita, kauniita naisia ja kunnon toimintaa. Bond on erinomaisessa fyysisessä kunnossa, hän osaa mm. jututsua, karatea, nyrkkeilyä, taekwondoa, ohjas- ja rattikelkkailua. Lisäksi tätä monitaitoista supermiestä kiinnostavat kalliit autot ja kellot.

Bond-elokuvien tarina alkoi vuonna 1962, kun Dr. No sai ensi-iltansa. Ensimmäisenä James Bondina nähtiin Sean Connery, joka jatkoi roolissa yhteensä kuudessa virallisessa Bond-elokuvassa. Connery palasi Bondin rooliin vuonna 1983, kun epävirallinen Bond-elokuva Älä kieltäydy kahdesti julkaistiin.

Conneryn jälkeen James Bondin roolissa nähtiin George Lazenby, jonka ura Bondina jäi kuitenkin lyhyeksi. Hän tulkitsi salaista agenttia ainoastaan vuonna 1969 ilmestyneessä Hänen majesteettinsa salaisessa palvelussa -elokuvassa. Lazenbyn jälkeen 007 rooliin pestattiin Roger Moore. Moore teki ensiesiintymisensä Bondina vuonna 1973, elokuvassa Elä ja anna toisten kuolla, jonka jälkeen hän esiintyi brittiläisenä agenttina yhteensä seitsemässä elokuvassa – tämänhetkisistä Bondeista eniten!

Mooren jälkeen vodkamartineista ravistettuna, ei sekoitettuna pääsi nauttimaan Timothy Dalton, joka esiintyi kahdessa Bond-elokuvassa ennen smokin naulaan ripustamista. Pierce Brosnanista tuli seuraava Bond, kun hän astui salaisen agentin saappaisiin elokuvassa 007 ja kultainen silmä. Brosnan on edelleen tappavin 007, sillä hän listi neljässä elokuvassaan yhteensä 135 roistoa.

Vuonna 2006 James Bond sai jälleen uudet kasvot, kun Daniel Craig debytoi Bondina Casino Royale -elokuvassa. Craigin alkutaival salaisena agenttina oli kivikkoinen, hänen saadessa kritiikkiä mm. vakavuudestaan. Mies on kuitenkin onnistunut voittamaan Bond-fanit puolelleen, ja häntä on tituleerattu jopa kaikkien aikojen parhaaksi Bondiksi! Craig palaa James Bondin rooliin viidennen kerran huhtikuun 3. päivä, kun järjestyksessään 25. virallinen Bond-elokuva, 007 No Time To Die, saa ensi-iltansa.

Kaikki jo ilmestyneet 25 Bond-elokuvaa mukaan lukien epävirallinen Älä kieltäydy kahdesti löytyvät Viaplaysta 1. maaliskuuta – 31. toukokuuta välisenä aikana.