Alamy / AOP
10:10 - 13.02.2020 / viihde / Markku Leppilampi
Laajeneeko tällainen ilmiö? Tesla poisti autosta ominaisuuden käytetyksi myymisen jälkeen

Miehelle kävi hiukan ohraisesti autokaupoilla, Jalopnik kertoo [lähde].

Tesla oli myynyt huutokaupassa autoliikkeelle käytetyn Model S 75D -auton. Siinä oli ominaisuutena Enhanced Autopilot ja Full Self Driving -autopilottiominaisuudet.

Tesla oli kuitenkin tehnyt virheen, sillä käytetyssä autossa ei pitänyt enää olla näitä ominaisuuksia. Autoliike kuitenkin luuli kyseisten ominaisuuksien olevan autossa, osti auton kyseisillä ominaisuuksilla ja luonnollisesti myös mainosti sitä näillä ominaisuuksilla.

Autovalmistaja oli jossain vaiheessa autoliikkeelle myynnin jälkeen ottanut etäyhteyden autoon ja auditoinut sen ominaisuudet. Auditoinnin jälkeen valmistaja merkitsi ominaisuudet poistoon, koska autoliike ei ollut heidän mielestään maksanut niistä.

Ominaisuuksia ei kuitenkaan poistettu heti. Kuluttaja osti auton autoliikkeeltä, jonka jälkeen hän päivitti auton ohjelmiston. Samalla ominaisuudet hävisivät.

Ostajan otettua yhteyttä Teslaan, he olivat valmiita lisäämään ne maksusta takaisin. Teslan tempaisu on kuitenkin herättänyt närää sosiaalisessa mediassa.

Tapausta on verrattu vaikkapa ilmastoinnin poistamiseen auton ostamisen jälkeen. Varsinkin koska autopilotissa ei ole minkäänlaista kuukausittaista lisenssimaksua, vaan se on jo kertaalleen uutena maksettu. Tavallaan Tesla haluaa siis maksun samasta ominaisuudesta kaksi kertaa.

TechSpotin mukaan [lähde] tapaus ei ole ainutlaatuinen, vaan Tesla on harrastanut samaa aiemminkin.

artikkelin avainsanat:
autot oudoimmat Tesla