Waltari
19:10 - 05.02.2020 / musiikki / Findance
Waltari julkaisee perjantaina uuden singlen Skyline - vierailemassa Bomfunk MC's -räppäri Raymond Ebanks

Waltari julkaisee uuden albumin viiden vuoden tauon jälkeen. Global Rock -pitkäsoitto ilmestyy 20. maaliskuuta 2020.

Levyä edeltää helmikuun 7. päivä julkaistava Skyline-single, jolla vierailee Bomfunk MC´s -yhtyeen Raymond Ebanks. Waltarin nokkamies Kärtsy Hatakka ovat tehneet aiemmin yhteistyötä Bomfunk MC'sin hitissä Sky's The Limit sekä Waltarin biisissä Back to the Bottom.

- Rock on asenne, kyltymätön halu leikkiä elämän kanssa, loppuun asti! Se on se maailma, johon Waltari syntyi. Musta on edelleen ihan cool laittaa meikit naamaan ja pysyä lainsuojattomana, summaa Kärtsy Hatakka yhtyeen filosofiaa.

Aleksanteri Kuosan tuottama Global Rock -albumi sisältää kolmetoista uutta Waltari-kappaletta, joilla kuullaan myös yllättäviäkin vierailijoita. Ebanksin lisäksi albumin muita vierailijoita ovat mm. Kwan-solistina tutuksi tullut Mariko Pajalahti kappaleessa Sand Witch, Los Angelissa asuva suomalaistuottaja Narinder Singh kappaleessa The Way, ja monista tv:n musiikkiohjelmista tuttu laulaja Johanna Försti kappaleessa Boots.

Mukana ovat myös Beats And Styles -yhtyeestä tuttu Jaakko Manninen, joka on ollut mukana kirjoittamassa Had It All -kappaletta ja No Sacrifice -kappaleeseen sämplet taituroinut Ari Pulkkinen, jonka meriitteihin lukeutuu mm. Angry Birds -pelin teemamusiikin säveltäminen.

Levyltä on jo aiemmin julkaistu singleinä The Way sekä Postrock.

WALTARI on:

Kärtsy Hatakka: laulu, basso, ohjelmointi ja koskettimet

Antti Kolehmainen: kitara, laulu ja sello

Kimmo Korhonen: kitara ja murina

Sami Yli-Sirniö: kitara

Jani Hölli: koskettimet ja ohjelmointi

Jariot Lehtinen: kitara

Ville Vehviläinen: rummut