Hesburger
11:10 - 12.12.2019 / viihde / Findance
Veke-hampurilainen esitelty - Hesburger asetti tavoitteen: puolet lihatonta 2030 mennessä

Hesburger on lanseerannut tänään vegaanisen Veke-hampurilaisen.

Veke-hampurilainen on ensimmäinen askel kohti Hesburgerin tavoitetta lisätä runsaasti kasvistuotteiden osuutta myynnistä. Hesburgerin tavoite tähtää siihen, että vuonna 2030 puolet Suomen Hesburger-ravintoloiden myymistä tuotteista on lihattomia.

Veke-hampurilainen rakentuu sämpylästä, paneroidusta Veke-soijaleikkeestä, jääsalaatista, tomaatista ja tuoreesta sipulista. Tuote sisältää myös Hesburgerin omaa kananmunatonta Veke-majoneesia.

Tänään julkistettu tavoite koskee lihattomien tuotteiden osuutta kaikista myydyistä suolaisista vakiovalikoiman tuotteista ranskanperunoita lukuun ottamatta. Tällä hetkellä lihattomien tuotteiden osuus on noin kuusi prosenttia.

Toimitusjohtaja Kari Salmela uskoo, että vaikka nykytilanteeseen nähden tavoite siintää vielä kaukana, on siihen mahdollista päästä.

– Asiakkaamme ovat yhä kiinnostuneempia kasvistuotteista ja haluamme vastata tähän kysyntään. Tavoitteeseen pääseminen edellyttää meiltä erinomaisia kasvistuotteita. Meiltä on tulossa pian toinenkin oman tehtaan tuote ja sen myötä uskon, että kasvistuotteiden myynti nousee edelleen.

– Viime kädessä tavoitteen toteutuminen riippuu asiakkaidemme valinnoista. Tavoitteenamme on tehdä niin hyviä kasvistuotteita, että kasvisvalinnan tekeminen olisi helppoa asiakkaillemme, Salmela sanoo.

Syksyllä 2019 Hesburgerin kasviproteiinitehdas aloitti toimintansa Kaarinassa. Tehtaassa voidaan valmistaa tuotteita erilaisista kasviproteiineista, kuten härkäpavusta, herneestä, vehnästä ja soijasta.

– Tehdas on meille merkittävä investointi. Oma tuotanto ja tuotekehitys mahdollistavat erilaisten kasviproteiinituotteiden tekemisen myös tulevaisuudessa. Se auttaa meitä reagoimaan entistä paremmin asiakkaidemme makutottumuksiin, Salmela toteaa.

Hesburger jatkaa aktiivista tuotekehitystä kasviproteiinien parissa. Jo tammikuussa Hesburgerin valikoimaan on luvassa omalla reseptillä tehty lihapihvin tapainen kasviproteiinipihvi.

– Tuleva tuotteemme on suomalaisen tuotekehityksen vastine maailmalta tuleville pihvi-innovaatioille. Odotamme suurella mielenkiinnolla, millaisen vastaanoton tuote saa, Salmela toteaa.

artikkelin avainsanat:
hampurilainen Hesburger ruoka vege