Nordic Entertainment Group Finland Oy
13:10 - 05.12.2019 / tv-sarjat / Findance
Suomalaisnäyttelijä Mimosa Willamo tähdittää kansainvälistä rikossarjaa Box 21

Jussi-palkittu näyttelijä Mimosa Willamo nähdään keskeisessä roolissa Viaplay-suoratoistopalvelun uudessa alkuperäissarjassa Box 21.

17. tammikuuta 2020 alkava sarja perustuu suositun ruotsalaisen kirjailijaparin Roslund & Hellströmin rikosromaaniin Lokero 21.

Box 21 käsittelee ihmiskauppaa ja kertoo tarinan kahdesta itäeurooppalaisesta nuoresta naisesta, Lydiasta ja Alenasta, jotka houkutellaan Ruotsiin lupauksilla paremmasta elämästä. Naiset päätyvät ihmiskaupan uhreiksi, ja heidän kohtalonsa kietoutuvat tapahtumiin, joita rikoskomisario Ewert Grens (Leonard Terfelt) ryhtyy selvittämään. Terfelt on suomalaisille tuttu muun muassa rooleistaan Silta-sarjassa ja Wallander-elokuvissa.

Willamo näyttelee sarjassa Mariana Hermanssonia, Ewertin nuorta kollegaa. Kyseessä on viimeksi draamakomedia Auroran pääroolista ylistystä keränneen kaksikielisen näyttelijän ensimmäinen kansainvälinen rooli.

- Mariana Hermansson on skarppi ja nopea tyyppi, joka on hyvä työssään ja joka osaa kiinnittää huomiota oikeisiin asioihin. Marianaa on hauska näytellä, kertoo Mimosa roolihenkilöstään.

Rikostutkijoita Sven Sundkvist ja Tobias Nordwall näyttelevät Kristofer Kamiyasu (M/S Romantic, Hidden) ja Simon J. Berger (Hidden, Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin). Romanialaisten Lydian ja Alenan rooleissa nähdään Ioana Ilinca Neacsu ja Alexandra Sarbei.

Sarjassa nähdään myös mielenkiintoinen paluu näyttelijäntyöhön, kun Edda Magnason tekee ensimmäisen roolityönsä menestyksekkään Monica Z -elokuvan jälkeen. Magnason näyttelee sarjassa rikostutkija Nordwallin vaimoa.

Box 21 -sarjan ohjaa iranilais-ruotsalainen Mani Maserrat (Me ei olla enää me, Arne Dahl), ja käsikirjoittajina toimivat Dennis Magnusson (Maan povessa, Helteinen helmikuu), Stefan Thunberg (Wallander, Metsästäjät) ja Anders Roslund.