Universal Music
09:10 - 29.11.2019 / musiikki / Findance
Yle Areena esittää Aviciin muistokonsertin suorana ja suomeksi selostettuna

Torstaina 5.12.2019 järjestetään Tukholman Friends Arenalla suuri hyväntekeväisyyskonsertti viime vuonna kuolleen Aviciin muistoksi. Konsertti lähetetään Yle Areenassa suorana ja suomeksi selostettuna ja myöhemmin myös Yle TV2:ssa. Selostajina toimivat YleX:n Jani Kareinen ja Juska "DJ Orion" Wendland.

Avicii Tribute Concert For Mental Health Awareness -nimellä kulkevan konsertin tarkoitus on lisätä tietoisuutta mielenterveysongelmista, joista myös Avicii, eli Tim Bergling kärsi ennen kuolemaansa. Ruotsalais-dj ja musiikkituottaja teki viime vuonna itsemurhan ollessaan vain 28-vuotias.

Konsertissa on mukana 19 artistia sekä 30-henkinen livebändi. Suorassa lähetyksessä lavalle nousevat muun muassa Adam Lambert, Aloe Blacc, Amanda Wilson ja Rita Ora. Kansainväliset huippuartistit esittävät dj:n suurimpia hittejä, joista osa kuullaan ensikertaa livenä.

Konsertti nähdään Yle Areenassa suorana Suomen aikaan klo 22.00-00.15. DJ-esityksiä ennen livebändin esiintymistä ei striimata missään.

Yle TV2 esittää suomeksi selostetun version lauantaina 7.12. klo 22.10 ja uusintana keskiviikkona 11.12. klo 22.25. Areenassa konsertti on katsottavissa myös tallenteena 15.12. asti.

- Avicii yhdisti kokonaista konemusiikin sukupolvea, myös Suomessa, ja kun uutinen hänen poismenostaan levisi mediassa, silloiseen suoraan perjantai-illan lähetykseen tulleiden viestien sisältö ja määrä ei jättänyt epäselväksi, miten paljon Aviciin musiikki ihmisille oli merkinnyt, DJ Orion kertoo.

- Kun kuulin, että on mahdollisuus päästä Juskan kanssa selostamaan tätä muistokonserttia, vastasin välittömästi kyllä. Aviciin musiikki on ollut itselleni ja monelle mun ikäiselle aikuistumisen soundtrack, kun on menty ensimmäisiä kertoja baareihin ja ajeltu ensimmäisiä vuosia ajokortin saaneena, taustalla soi aina Avicii, Kareinen muistelee.