Matsmart
23:10 - 18.11.2019 / viihde / Findance
Green Weeks alkaa tänään - Matsmart pelastaa kestävän ostamisen viikoilla 50 000 kiloa ruokaa

Green Weeks alkaa tänään 18. marraskuuta ja se jatkuu kahden viikon ajan.

Matsmartin “vihreillä viikoilla” on mukana yli 10 tavarantoimittajaa, jotka ovat löytäneet varastoistaan tuotteita, jotka nyt kaipaavat pelastusta.

- Jokaisella teemaviikkojen tavarantoimittajalla on selkeät kestävän kehityksen tavoitteet ja näkemys siitä, kuinka vähentää ruokahävikkiä. Nämä yritykset ovatkin aitoja ympäristösankareita yhdessä Matsmartin asiakkaiden kanssa, jotka voivat pelastaa tuotteet verkkokaupastamme, sanoo Matsmartin Suomen-maajohtaja Michaela Böckelman.

Yhteensä on tarkoitus pelastaa 50 000 kiloa ruokaa, mikä vastaa 77 000 kiloa hiilidioksidipäästöjä. Tavoite on asetettu korkealle, mutta se on täysin mahdollista saavuttaa, sillä asiakkaat voivat nyt ostaa tunnettuja tuotemerkkejä tavallistakin paremmilla alennuksilla.

- Moni voi kokea ostoshimoa tähän aikaan vuodesta, eikä vähiten tulevan Black Fridayn ansiosta. Uskomme, että monia suomalaiskuluttajia puhuttelee mahdollisuus pelastaa ruokaa ja samalla tehdä oikeasti hyviä löytöjä, jatkaa Böckelman.

Green Weeksien aikaan Matsmart tekee yhteistyöstä muun muassa Orklan, Eckes-Graninin, Unileverin ja Nestlén kanssa. Sivustolta löytyy tuotemerkkejä kuten Taffel, Linkosuo, Knorr, Maggi ja Pago, joita yhdistää sama asia: Ne ovat vaarassa päätyä hävikkiin, elleivät Matsmartin vastuulliset asiakkaat pelastaisi niitä.

- Kyse voi olla vaihtuneista pakkauksista tai siitä, että parasta ennen -päiväys on liian lähellä, jotta tuotteita voitaisiin toimittaa perinteisiin kauppoihin. Sesonkituotteissa syynä voi olla se, ettei niitä ehditty myydä varsinaisen sesongin aikana. Mutta Matsmartissa myynnissä olevat tuotteet ovat tietysti täysin normaaleja käytettäväksi — niitä saa nyt vaan edullisempaan hintaan, kertoo Michaela Böckelman.

artikkelin avainsanat:
ekologia Matsmart ruoka