Konala Productions
16:10 - 17.10.2019 / musiikki / Findance
Frederik julkaisi uransa viimeisen singlen - Juodaan ja painitaan -biisin kirjoitti Jonne Aaron

Yli 500 biisiä, 36 albumia, 16 kultalevyä ja viisi timanttilevyä aikaansaanut junttidiskon kruunaamaton kuningas Frederik alias Ilkka Sysimetsä päättää uransa Suomen viihdetaivaalla. Hän aikoo vielä vuonna 2020 julkaista kirjan sekä tehdä syksyyn sijoittuvan jäähyväiskiertueen. Myös Frederikin elämästä kertova elokuva on käsikirjoitusvaiheessa.

- Kuten tänään julkaistussa Juodaan ja painitaan -singlessä todetaan: nyt onkin syytä kiittää ja aloittaa juhliminen ja painiminen, Frederik virnistää tyylilleen ominaiseen tapaan.

- Kyseessä on Jonne Aaronin hauska sävellys sanoineen, ja me väännettiin tätä biisiä kahdeksan kuukautta Jonnen kanssa. Iso kiitos hänelle kärsivällisyydestä. Jonne on lahjakkaimpia tämän hetken säveltäjiä maassamme, Frederik toteaa.

Frederikin kappaleet on ladattu vuosien mittaan esimerkiksi Spotifyyn, jossa biisit ovat keränneet jo yli kymmenen miljoonaa kuuntelukertaa. Taiteilija itse on seurannut tyytyväisenä, miten nyt nuorempi väki opettaa vanhempiaan käyttämään suoratoistopalveluita ja nauttimaan omista vanhoista suosikeistaan. Sysimetsä kertoo, miten on ehtinyt nähdä jo kolmen ikäluokan vaihtuvan keikoilla, ja myös musiikkiteollisuuden murros on ollut melkoinen.

- Tuntuu siltä, että olen joutunut monen muun jo iäkkäämmän artistin lailla 'koneiston hampaisiin', mutta silti läpi vuosien olen saanut olla etuoikeutettu siten, että omat kuulijat ja fanit eivät ole koskaan minua hylänneet. Haluankin lähettää rakkautta heille kaikille. Kiitos, Frederik kertoo.

Nyt Spotifyssa oleva Juodaan ja painitaan on kaikkea muuta kuin joutsenlaulu. Kyseessä on enemmän torvisoittokunnan fanfaari matkalla kohti uusia seikkailuita.

- Se on sopiva lopetus uralleni, jossa on maisteltu kaikenlaista Marjaa. Juodaan ja painitaan on iloinen bailubiisi, ja kuvastaa hyvin sitä, miten hauskaa Reetu-keikoilla on ollut. Laulut raikukoot ja kalsarit lentäkööt!

Frederik jatkaa keikkailuaanensi kuussa, jolloin hänet nähdään Tallinnaan matkaavalla M/S Finlandialla 28. marraskuuta.

Kuuntele Juodaan ja painitaan Spotifyssa alla:

artikkelin avainsanat:
Frederik Jonne Aaron