Alamy / AOP
18:10 - 11.09.2019 / viihde / Findance
Kesä vaatii veronsa: Tiesitkö, että puhelinten huoltomäärät ovat juuri nyt korkeimmillaan?

Älypuhelinten huoltomäärät ovat syksyn alkaessa korkeimmillaan. Syynä tähän on vastikään päättynyt kesälomakausi. Loman aikana ollaan usein mökillä, veneillään, käydään rannalla ja matkustetaan, jolloin laitteen rikkoutumisen riski kasvaa verrattuna normaaliin arkeen.

Huawei vastaa tähän tarpeeseen tarjoamalla tulevan syksyn aikana erilaisia huoltokampanjoita, jotka kulkevat nimellä Huawei Cares. Osana kampanjaa Huawei tarjoaa näytönkorjauksen useampiin eri Huawei-malleihin jopa puoleen hintaan 14.9. saakka.

Kampanja perustuu Huawein ja Ipsosin laatimaan kyselytutkimukseen, jossa selvitettiin, mitkä älypuhelinten vahinkotilanteet huolestuttavat eniten 18-55-vuotiaita kuluttajia. Kesäkuussa 2019 toteutettuun kyselyyn vastasi 3025 älypuhelimen käyttäjää kymmenestä eri maasta, kuten Ruotsista, Itävallasta, Kanadasta ja Serbiasta. Tutkimuksen tarkoituksena oli syventää asiakasymmärrystä ja kehittää asiakaspalvelua edelleen.

Tutkimuksen mukaan pelätyin puhelimen vahinko on nimenomaan näytön rikkoutuminen. Se huolestutti fyysisistä vioista eniten viidesosaa vastaajista, sillä älypuhelin kulkee mukana lähes kaikkialla ja on siten hyvin altis tapaturmille, kuten putoamiselle. Kolme neljästä vastaajasta toivoikin valmistajilta enemmän tukea helposti särkyvän puhelimen vahinkotilanteissa.

- Tutkimustuloksista selviää, että näytön rikkoutumista murehditaan vahingoista eniten ja korjaamisen kustannukset koetaan liian korkeina. Esimerkiksi Suomessa näytön korjaaminen maksaa keskimäärin 250 euroa. Uuden näytön kustannus voi olla jopa puolet keskihintaisen puhelimen hinnasta. Tarjoamalla reilua alennusta näytönkorjaukseen parannamme kuluttajien puhelinvalmistajilta toivomaa turvaa, kertoo Service Manager Jere Nurminen, Huawei Suomen kuluttajaliiketoimintayksiköstä.

Tilanteita voi myös pyrkiä ennaltaehkäisemään valitsemalla esimerkiksi pöly- ja roiskesuojatun puhelimen, hankkimalla panssarilasin puhelimen näytön suojaksi tai kuoret puhelimen ympärille. Jos puhelin kuitenkin ottaa osumaa ja sen näyttö esimerkiksi särkyy tippumisen seurauksena, kannattaa muistaa muutama seikka.

- Ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa, irtoaako näytöstä lasinsirpaleita. Jos näytön ulkopinta on täysin rikki, riski saada haava lasinsirpaleista kasvaa. Kosketa siis näyttöä varovasti. Jos puhelin ja näyttö vielä toimivat, kannattaa sen sisältö varmuuskopioida mahdollisimman nopeasti. Vaikka puhelin toimisi nyt, se ei välttämättä toimi pitkään. Särkynyt puhelin kannattaakin toimittaa huoltoon, jossa varmistetaan puhelimen mahdolliset vauriot ja vaihdettavien osien tarve, Nurminen ohjeistaa.

artikkelin avainsanat:
Huawei kännykät tech