Image Source / AOP
05:10 - 18.08.2019 / viihde / Markku Leppilampi
Yllättävä tieto - pyöräily voi tuhota seksihalut niin naisilla kuin miehilläkin

The Sun kertoo [lähde] seksuaaliseen haluun liittyvästä tutkimuksesta.

Yhdysvaltalaisen Standordin yliopiston tutkijat huomasivat, ettei pyöräily ole pelkästään positiivinen asia. Sen sivutuotteena seksuaaliset halut saattavat heiketä naisilla. WebMD-sivuston mukaan [lähde] haittavaikutuksia voi tulla myös miehille.

Miehillä liiallinen istuminen pyöränpenkissä voi heikentää peniksen verenkiertoa sekä hermojen toimintaa. Lopputuloksena on tunnottomuutta ja pahimmassa tapauksessa erektiohäiriö. Nokaton satula voikin olla järkevämpi vaihtoehto paljon pyöräilevälle miehelle.

Naisilla pulma on sama - verenkierto ja hermojen toiminta häiriintyy. Tutkimukseen osallistuneista naisista jopa 54 prosenttia kertoi ongelmista makuuhuoneessa. Heillä oli heikentynyt halu harrastaa seksiä, alentunut kyky tuntea nautintoa sekä vaikeuksia saavuttaa orgasmi.

- Huomasimme sukuelinkivun ja -tunnottomuuden olevan vahvasti yhteydessä alentuneeseen kiihottumiseen ja orgasmin saavuttamiseen, päätutkija Daniel Greenberg sanoi.

- Tämä viittaa siihen, että toistuva verenkierron estyminen ja hermojen painautuminen voivat vähentää tuntemuksia sukuelimissä ja lisätä mahdollisuutta seksuaaliseen toimintahäiriöön, Greenberg jatkoi.

Ongelma ei koske vain ammatikseen pyöräileviä, sillä heitä oli vain kolme prosenttia tutkittavista. Ne naiset, jotka käyttivät leveää satulaa, kärsivät 70 prosentin todennäköisyydellä harvemmin ongelmasta.

artikkelin avainsanat:
seksi tutkimukset