Sony Pictures Entertainment
14:10 - 09.08.2019 / elokuvat / Findance
Angry Birds -elokuva 2 tänään valkokankaille - ääninä mm. Veronica Verho, räppäri Etta ja Temptation Island Suomi - juontaja Sami Kuronen

Angry Birds -elokuva 2 saapuu elokuvateattereihin tänään.

Angry Birds -elokuvan tapaan myös Angry Birds -elokuva 2:n hahmoääninä kuullaan kotimaisia kiintotähtiä Riku Niemistä (Red), Joonas Saartamoa (Pommi), Tommi Korpelaa (Mahti Kotka), Ville Myllyrinnettä (Leonard) ja Pirjo Heikkilää (Matilda). Elokuvan ensimmäisestä osasta tuttu ääni on myös ääninäyttelemisen ammattilainen Antti Lang (Sakke).

Elokuvan dubbaajakaartissa ovat mukana myös näyttelijät Leea Klemola (Zeta), Mimosa Willamo (Oona), Hannes Suominen (Keijo), Christoffer Strandberg (Kalle), Mikko Penttilä (Jere) ja Kalle Lamberg (Alex), sekä alun perin muista yhteyksistä tunnetut radiojuontaja ja vloggari Veronica Verho (Ella), räppäri Etta eli Emmalotta Kanth (Pinkki), radio- ja televisiojuontaja Sami Kuronen (Henkka), laulaja Kristiina Wheeler (Tepi) ja artisti Kalle Lindroth, jonka esittämä yllättävä äänirooli paljastuu elokuvassa.

Suomenkielisen version ääninäyttelemisen yhteen kokoavana voimana, suunnittelijana ja kapellimestarina toimii Antti L.J. Pääkkönen.. Pääkkönen on mies sekä Angry Birds -elokuva 2:n että Angry Birds -elokuvan dubbausohjausten takana.

– On tuttuja elokuva- ja televisionäyttelijöitä, pitkän linjan teatterintekijöitä, musiikin ja musikaalinäyttämön ammattilaisia, radioääniä, tubettajia, kokeneita dubbaajia ja spiikkereitä, kuin myös uraansa juuri aloittavia lapsinäyttelijöitä, draaman ja komedian konkareita sekä raikkaan tuulahduksen mukanaan tuovia debyyttidubbareita, kuvailee Pääkkönen kokoonpanoaan.

– Toisin sanoen, rautainen porukka omien pelikenttiensä parhaimpia ääniä. Jokainen studiosessio on sisältänyt riemastuttavia hetkiä animaation äärellä. Toivon ja uskon sydämeni pohjasta asti, että se sama hauskuus välittyy myös kuulijan korviin. Elokuussa elokuvissa nähdään – ja kuullaan!

Katso suomeksi puhuttu traileri alta: