MTV
12:08 - 29.08.2018 / tv-sarjat / Findance
Uudet Roba-jaksot nähdään ensin C More -suoratoistopalvelussa - myöhemmin MTV3:lla

Vuosina 2012-2016 MTV3:lla nähty suosikkisarja Roba palaa neljännen tuotantokauden jaksoin keväällä 2019.

Kahdella Kultaisella Venlalla palkitunpoliisidraaman uusissa jaksoissa nähdään aiemmilta kausilta tuttuja hahmoja sekä muutama uusi tulokas.

Neljä vuotta on kulunut robalaisten elämässä. Työtahti on kiihtynyt ja peli vain koventunut. Väkivallasta on tullut arkipäiväistä ja rikollisuus on muuttanut muotoaan. Kansalaisten turvattomuuden tunne on kasvanut samalla, kun kunnioitus poliisia kohtaan on vähentynyt. Suomi on virallisesti lakannut olemasta huoleton lintukoto. Kaiken tämän keskellä sisäministeriö on asettanut tavoitteeksi, että vuoteen 2020 mennessä Suomi on Euroopan turvallisin ja yhdenvertaisin maa.

Poliisin fokus onkin siirtynyt ennaltaehkäisevään rikostorjuntaan, mikä vaatii uusia otteita: uutta teknologiaa, yhteistyötä eri viranomaisten kanssa, jalkautumista nuorten pariin ja etenkin sopeutumista robalaisilta. Yksi kauden kantavista teemoista on nuoret, niin kantasuomalaiset kuin maahanmuuttotaustaiset. Kauden keskiössä ovat myös robalaiset: miten työ vaikuttaa henkilökohtaiseen elämään ja toisin päin ja kuinka yksittäinen poliisi selviää traagisista tapahtumista. Työssäjaksamisen paineetkin ovat kovat. Tuttuun tapaan rankka arki purkautuu huumorin kautta ja vakavien teemojen joukossa on absurdeja tarinoita ja asiakkaita, joille ei voi muuta kuin nauraa.

— Roban ensimmäinen kausi oli mulle tv-draaman oppikoulu, se oli ensimmäinen iso kameratyöni ja muistelen sitä lämmöllä. Aivan mahtavaa, että neljäs kausi kuvataan, enkä malttaisi odottaa sen julkaisua, kertoo Roban vakiokasvo, vanhempi konstaapeli Pekka Myllymiestä näyttelevä Riku Nieminen.

— Olen tosi tyytyväinen siitä, että Roba saa jatkoa. Olen aina ollut ylpeä sarjastamme. Maikki on mulle rakas hahmo ja odotan kovasti pääsyä poliisihommiin taas. Ja tietenkin on ilo palata tuttuun työporukkaan, kertoo rikostutkija Maikki Kurkelan näyttelijä Leena Pöysti riemuissaan.

Niemisen ja Pöystin lisäksi kaudella nähdään monia edellisiltä kausilta tuttuja kasvoja: mm. Arto (Kari Hietalahti), Jani (Aku Hirviniemi), Taru (Tiina Lymi), Elina (Mari Perankoski) ja Markus (Ilari Johansson). Robaan saapuu myös uusia hahmoja, joita tulkitsevat Andrei Alén (Tuntematon sotilas), Gracias (Ex-Onnelliset) sekä Jussi-palkitut Mimosa Willamo (Päin seinää, Teit meistä kauniin) ja Linnea Skog (Ratamo, Tyttö nimeltä Varpu), joka esittää Pekan 15-vuotiasta tytärtä.

— Roba keräsi MTV3:n aikana parhaimmillaan yli miljoona katsojaa ja keskimääräinenkin katsojaluku oli noin 800 000. C Moressa Roba on ollut koko ajan katsotuimpien sarjojen top10:ssa, joten kyseessä on todellakin rakastettu ja kaivattu sarja. Hienoa, että saamme Suomen omalle Hill Street Bluesille uusia jaksoja, iloitsee MTV:n draamapäällikkö Jani Hartikainen.

Roban 4. kausi alkaa C Moren suoratoistopalvelussa keväällä 2019. Roba esitetään myöhemmin myös MTV:n kanavilla. C Moren suoratoistopalvelun lisäksi Roba tulee näkymään myös DNA:n sekä Elisa Viihteen C More -tilaajille. Toistaiseksi sarja ei näy muiden operaattoreiden C More -tilauksissa. Sarjaa ei nähdä C Moren maksukanavilla.