Pixabay
12:10 - 09.03.2017 / maailmalta / Johan Ekroth
Merikilpikonnan vatsasta poistettiin yli 900 kolikkoa - olisiko aika lopettaa vanha uskomus?

Thaimaassa suoritettiin leikkaus, jossa kilpikonna-altaassa elämäänsä elävän merikilpikonnan vatsasta poistettiin uskomaton määrä kolikoita, kirjoittaa Gizmodo -sivusto [lähde].

Syy, minkä vuoksi kolikot olivat päätyneet merikilpikonnan vatsaan, löytyy vanhasta kansanuskomuksesta. Sen mukaan kilpikonnalle heitettävät kolikot takaavat pitkän iän ja onnea tulevaisuuteen. Kyseisten uskomuksien toteutumiset eivät ole varmoja toisin kuin se, että kilpikonnan vatsaan oli vuosien varrella kertynyt 915 kolikkoa.

Kolikoiden suuren määrän vuoksi 25-vuotias merikilpikonna saikin lempinimekseen "pankki". Kilpikonnan vatsassa olevat kolikot painoivat yhteensä noin viisi kiloa, joten mistään kevyestä talletuksesta ei ollut kyse. Kilpikonnan ongelmat havaittiin, kun sen vatsan puoleiseen kuoreen muodostui halkeama. Kolikot todennettiin 3D-kuvauksissa.

Neljä tuntia kestäneessä leikkauksessa kolikot poistettiin yksitellen kilpikonnan ollessa nukutettuna. Leikkaukseen tarvittiin viiden kirurgin ryhmä ja hintaa operaatiolle tuli noin 400 euroa. Rahat leikkaukseen saatiin julkisesta keräyksestä.

artikkelin avainsanat:
eläimet hullut jutut Thaimaa