Pelle T Nilsson / AOP
11:40 - 09.12.2015 / musiikki / Findance
Käytätkö Spotifyn ilmaisversiota? Edessä voi olla aiempaa köyhemmät ajat

Wall Street Journal -lehden mukaan [lähde] musiikin suoratoistopalvelu Spotify saattaa luopua perusperiaatteestaan tarjota sama sisältö sekä maksullisen että ilmaisen palvelun käyttäjille.

Lehti kertoo, että Spotify on tavannut jo musiikkialan ihmisiä ja harkinnassa on tarjota joillekin artisteille mahdollisuus julkaista musiikkiaan ainakin aluksi vain maksullista tiliä käyttäville. Maksullinen palvelu mahdollistaa myös offline-kuuntelun, parantaa äänenlaatua ja poistaa mainostauot.

Taylor Swift (kuvassa) ei antanut viime vuonna lupaa käyttää 1989-albumiaan Spotifyssa. Laulajatar halusi albuminsa Yhdysvalloissa vain maksupalveluun, mutta Spotify ei taipunut hänen tahtoonsa. Myös Adele jätti uusimman pitkäsoittonsa pois Spotifysta,

Coldplayn tuore A Head Full of Dreams -albumi puolestaan ilmestyy suoratoistopalveluun viikon myöhässä tämän viikon perjantaina.

- Olemme sataprosenttisen sitoutuneita malliimme, koska uskomme, että ilmaisen mainosrahoitteisen ja vankemman premium-palvelun kokonaisuus on paras tapa jaella musiikkia faneille ja luoda kasvua musiikkiteollisuudelle. Tutkimme eri malleja uuden Coldplayn albumin osalta ja lopulta päätimme yhdessä yhtyeen managementin kanssa, että koko albumi tulee kuunneltavaksi ilmaisessa ja premium-palvelussa perjantaina, Spotify tiedottaa.

artikkelin avainsanat:
Adele Coldplay Spotify Taylor Swift tech