18:52 - 20.03.2006 / / Findance
Club For Five julkaisee Unen

Viisihenkinen a cappella -yhtye Club for Five palaa suomalaisen musiikin parrasvaloihin julkaisemalla 3.5. uuden albumin "Uni". Tällä kertaa albumi koostuu yhtyeen itse säveltämistä ja sanoittamista sekä tunnettujen suomalaisten lauluntekijöiden uusista kappaleista. Ensimmäinen makunautinto tulevalta albumilta saadaan herkän balladin, "Ei se vaan ole niin", muodossa. Yhtye juhlistaa uutta albumia 20.4. alkavalla kiertueella.

Susanna Hietalan, Maija Sariolan, Jouni Kanniston, Tuukka Haapaniemen ja Tuomas Aholan muodostama Club for Five tuli tunnetuksi syksyllä 2004 julkaistulla debyyttialbumillaan "Ensi-ilta". Silloin tämä viiden taidokkaan laulajan ryhmä laittoi tunnettuja suomenkielisiä kevyen musiikin taideteoksia uusiksi, ainoastaan ääniään käyttäen. Yhtye kiersi ympäri Suomea esiintymässä loppuunmyydyille saleille ja hurmasi yleisön mukaansa tempaavilla esityksillä, joihin mahtui niin nauruhermoja kutkuttava "Mikkihiiri merihädässä" kuin vahvan tunnelatauksen sisältävä "Saat miehen kyyneliin". Sana yhtyeen ainutlaatuisen taidokkaasta tyylistä levisi nopeasti ja "Ensi-ilta" -albumi myi pian ilmestymisensä jälkeen kultaa.

Club for Five äänitti syksyn ja alkuvuoden ajan omassa studiossaan toista albumiaan, joka sai nimen "Uni". Uuden levynsä myötä bändi osoittaa, että se ei ole pelkästään ryhmä loistavia tulkitsijoita, vaan osaa myös luoda uusia, hienoja melodioita. "Koska sävellykset on tällä kertaa täysin uusia, musiikki tuntuu nyt henkilökohtaisemmalta. Levyä tehdessä keskityimme myös syvemmin tekstien sisältöön ja oikeiden tunnelmien löytämiseen", kertoo Jouni Kannisto. Sanoitusapua levylle ovat antaneet mm. Pekka Eronen ja Edu Kettunen. Levylle löysi tiensä myös yksi cover-biisi, jonka teksti on aivan uusi. Ensimmäinen singlelohkaisu "Ei se vaan ole niin" on Tuomas Aholan sävellys. Pekka Erosen teksti kertoo "ehkä helpoltakin tuntuneen eron jälkeisistä tuntemuksista, kuinka ikävä kuitenkin saa otteen". Kappaleen sovittivat Jouni Kannisto ja Tuukka Haapaniemi, jotka myös vastaavat koko albumin tuotannosta.

Albumin julkaisun yhteydessä Club for Five on kuukauden kestävällä konserttisalikiertueella, kiertäen kaikki Suomen suurimmat salit. Konserteissa kuullaan materiaalia pääasiassa uudelta albumilta, jonka julkaisua juhlistetaan Helsingin Savoy-teatterissa 29.4. kahdella konsertilla.

Kiertuepäivät:

20.04. Järvenpää, Sibeliussali
21.04. Hyvinkää, Hyvinkääsali
22.04. Turku, Konserttitalo
27.04. Tampere, Tampere-talo Iso sali
28.04. Pori, Promenadikeskus
29.04. Helsinki, Savoy-teatteri (2 konserttia)
05.05. Kotka, Konserttitalo
06.05. Jyväskylä, Paviljonki
07.05. Espoo, Kulttuurikeskus
11.05. Joensuu, Carelia-sali
12.05. Kuopio, Musiikkikeskus
13.05. Iisalmi, Kulttuurikeskus
14.05. Oulu, Musiikkikeskus
20.05. Lahti, Sibeliustalo

artikkelin avainsanat:
Club For Five