Findance.com
04:10 - 07.07.2024 / maailmalta / Findance
"Siskoni nimi hämmentää kaikkia" - oliko äiti humalassa?
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Eräs nainen paljasti, että kun hänen ystävänsä kuuli hänen siskonsa nimen, hän ihmetteli, oliko heidän äitinsä ollut 'humalassa' nimeä kirjoittaessaan.

Sosiaalisessa mediassa jaetussa tarinassa hän kirjoitti: ”Siskoni nimi on Briadna (lausutaan Brianna). Äitini näki nimen telenovelassa ja päätti lisätä hiljaisen D-kirjaimen muuten tavalliseen nimeen."

”Muutama vuosi sitten siskoni hankki minulle työpaikan kaupassa, jossa hän työskenteli. Esimies kysyi, miten nimeni kirjoitetaan, joka on samanlainen kuin Isabella, ei mitään erikoista. Hän kysyi, onko siinä yksi vai kaksi L-kirjainta, ja kerroin, että kaksi."

”Sitten hän kysyi veljeni nimeä, joka on Alan. Hän kysyi, onko siinä satunnainen H jossain kohtaa. Sanoin ei. Sitten hän kysyi, miksi äitini lisäsi satunnaisen D-kirjaimen Briadnan nimeen, ja vitsaili, että äitini oli varmaan humalassa, kun hän täytti syntymätodistuksen.”

Nainen kertoi asiasta äidilleen ja siskolleen.

”Se sai äitini suuttumaan ja käynnisti uuden keskustelun perheessämme, jossa siskoni valitti nimestään ja toivoi aina, että se kirjoitettaisiin Brianna. Hän on aina käyttänyt lyhennettä Bri ja sanoo, että ihmiset sekoittavat hänen nimensä usein Brendaan tai johonkin samankaltaiseen.”

Ihmiset, jotka lukivat postauksen, kommentoivat nopeasti ja vitsailivat huonosta nimestä. Eräs henkilö vastasi: "Ei ole olemassa hiljaisia D-kirjaimia. Hänen nimensä on Bri-ad-na. WTF?”

Kuitenkin toinen käyttäjä korjasi: ”Irlannissa tuo kirjoitusasu on järkevä!”

Ja joku toinen vitsaili: ”Tapa, jolla hänen nimensä kirjoitetaan, kuulostaa siltä kuin joku todella pahasti flunssainen yrittäisi sanoa Brianna.”

Nimet voivat olla täynnä historiaa ja perinteitä, mutta joskus vanhemmat päätyvät tekemään epätavallisia valintoja. Tämä muistuttaa meitä siitä, kuinka tärkeää on harkita tarkkaan, millaisen nimen lapselle antaa, ja miten se voi vaikuttaa hänen elämäänsä myöhemmin.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
lapsen nimi perhe äitiys
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!