Findance.com
10:10 - 21.06.2024 / maailmalta / Findance
Nainen kieltäytyy palauttamasta löytökoiraa - kiintyi siihen liikaa
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Nainen on saanut osakseen kritiikkiä kieltäydyttyään palauttamasta löytökoiraa sen alkuperäiselle omistajalle, raportoi Mirror.

Hän selitti, että oli ottanut koiran hoitoonsa noin seitsemän kuukautta sitten, kun hänen ystävänsä löysi sen harhailemasta läheltä taloaan. Eläinsuojelu ei ollut löytänyt koirasta mikrosirua, joten nainen oli päättänyt pitää sen itsellään.

Hän kertoi somessa: "Se oli alipainoinen ja sillä oli likainen turkki. Eläinsuojelu ei löytänyt mikrosirua, joten he sanoivat, että voisin pitää sen viikon ajan ja jos kukaan ei ilmoittautuisi, voisin adoptoida sen. Näin myös tapahtui."

Koirasta oli tullut hänen tukieläimensä, ja hän oli kiintynyt siihen syvästi.

"Koirani on nyt terve ja sen turkki kiiltää. Se on kohtelias ja kulkee hienosti talutushihnassa. Se osaa paljon temppuja. Minulla on masennusta ja ahdistusta, ja koirani on tukieläimeni. Se on rehellisesti sanottuna elämäni valo", nainen kirjoitti.

Omistaja ilmoittautuu

Nainen liittyi Facebook-ryhmään, joka oli omistettu hänen harvinaiselle rotukoiralleen, ja jakoi kuvan koirasta.

Pian sen jälkeen eräs nainen otti häneen yhteyttä ja kertoi, että koira oli hänen ja hän oli kiitollinen sen löytymisestä. Hän halusi järjestää koiran noutamisen ja tarjoutui maksamaan hoidosta.

Aluksi nainen luuli, että kyseessä oli huijaus, mutta tarkistettuaan asian hän löysi naisen Instagram-tilin, jossa oli paljon kuvia ja videoita samasta koirasta. Koiran ainutlaatuiset tuntomerkit tekivät siitä tunnistettavan.

Omistaja kertoi, että hänen talonsa oli palanut edellisenä vuonna, ja koira oli karannut säikähdyksestä.

Nainen kertoi sosiaalisessa mediassa tuntevansa syyllisyyttä tilanteesta, mutta hän ei halunnut palauttaa koiraa, koska he olivat kiintyneet toisiinsa.

"Koirani on tukieläimeni, enkä ole varma, pystyisinkö elämään ilman sitä. Tarjouduin lähettämään omistajalle kuvia säännöllisesti, mutta hän suuttui ja sain paljon vihaisia viestejä. Lopulta estin hänet, koska hän ei antanut minulle rauhaa."

Vaikka nainen katsoo olevansa laillisesti oikeutettu pitämään koiran, koska eläinsuojelu ei löytänyt mikrosirua ja koira oli ollut ilmoitettuna heidän verkkosivuillaan, hän pohtii, onko hän toiminut moraalisesti väärin.

Sosiaalisen median reaktiot

Sosiaalisen median käyttäjät eivät säästelleet sanojaan kritisoidessaan naisen toimintaa.

Eräs käyttäjä kirjoitti: "Tämä nainen on todennäköisesti ollut murtunut kadotettuaan rakkaan koiransa, ja oli varmasti haltioissaan nähdessään kuvan koirastaan vain kuullakseen, että et aio palauttaa sitä."

Toinen käyttäjä kommentoi: "Itsekästä ja julmaa. Kerro meille, kun hän vie sinut oikeuteen. Toivottavasti lopulta koira palautuu oikealle omistajalleen."

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
eläimet koira koirat löytökoira tukieläin
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!