Findance.com
16:10 - 14.06.2024 / viihde / Findance
Veronpalautus voi pienentää toimeentulotukea
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Toimeentulotukea saavan on hyvä varautua siihen, että veronpalautus voi pienentää hänen saamaansa tukea, muistuttaa Kela.

Tämä johtuu siitä, että veronpalautus lasketaan tuloksi, joka vaikuttaa toimeentulotuen määrään. Yksinasuvan osalta palautuksesta huomioidaan se osa, joka ylittää 50 euroa kuukaudessa, ja perheellä vastaava raja on 100 euroa.

Esimerkiksi jos yksin asuva henkilö saa elokuussa 200 euron veronpalautuksen, siitä 150 euroa vähentää toimeentulotukea. Suuri veronpalautus voi tarkoittaa jopa usean kuukauden leikkausta tukeen.

Veronpalautukset, jotka Verohallinto vahvistaa kesäkuussa ja maksaa elokuussa, vaikuttavat toimeentulotukeen jo etukäteen. Jos asiakkaan saama palautus osoittautuu suuremmaksi kuin keskeneräisessä verotuksessa arvioitiin, Kela pienentää tukea vastaavasti. Jos taas palautus on odotettua pienempi, asiakkaan tulee hakea tuen tarkistamista Kelalta. Ohjeet löytyvät toimeentulotuen päätöksestä.

Veronpalautuksesta, joka menee ulosottoon, vaikuttaa toimeentulotukeen vain se osa, joka jää ulosoton jälkeen asiakkaalle. Jos koko palautus käytetään velan maksamiseen, tuki ei vähene. Mikäli palautus menee kokonaan ulosottoon sen jälkeen, kun se on jo huomioitu tuen määrässä, asiasta on ilmoitettava Kelalle, jotta tukea voidaan tarkistaa.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
talous vero verot
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!