Findance.com
16:10 - 16.06.2024 / viihde / Tuija Mehtätalo
Älä säilytä näitä 10 asiaa keittiötasoilla
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Aika monet, kuten ehkä sinäkin, säilytät keittiötasoillasi monia asioita, jotka liittyvät esimerkiksi ruuantekoon.

Moni niistä on sellaisia asioita, joita ei tasojen päällä kannattaisi säilyttää, vaikka monet niin tekevät, kirjoittaa RD.

Nyt voisi olla hyvä hetki käydä oma keittiö läpi ja tyhjentää keittiötasolta kaikki sellainen, jota siinä ei kannata säilyttää. Siitä on apua esimerkiksi keittiön siistinä pitämisessä.

10 asiaa, jotka on syytä ottaa keittiötasolta pois:

1. Kodinkoneet, joita käyttää vain harvoin, jolloin ne vievät siinä vain turhaa tilaa.

2. Paperipinot, jotka voivat kastua ja mennä pilalle. Jos niissä on mustetta, ne voivat myös sotke tason eikä muste lähde tasosta välttämättä irti.

3. Hieno esimerkiksi posliiniastiasta, jota tulee käytettyä harvoin. Niitä ei kannata pitää siinä viemässä tilaa vain siksi, että ne näyttävät niin hienoilta.

4. Koristeelliset isot purnukat, joissa on esimerkiksi sokeria ja jauhoja. Niitä voi säilyttää kuivakaapissa, jossa ne eivät ole koko ajan tiellä.

5. Maustepurkit, joiden paikka ei ole varsinkaan lieden ja uunin lähellä, jossa ne voivat kuumentua ja niistä lähtee makua.

6. Veitsiä, joita ei varsinkaan kannata pitää siinä, jos perheessä on pieniä lapsia, jotka voivat saada ne siitä käsiinsä.

7. Oliiviöljyä, jonka laatu voi huonontua, jos sitä säilyttää suorassa valossa tai kuumassa paikassa.

8. Naposteltavaa, jota ei kannata napostella jatkuvasti. Jos ne ovat tasolla esillä, tulee niitä napattua siitä helpommin kuin esimerkiksi kaapista.

9. Puhdistusaineita, joiden ei halua roiskuvan ruokien päälle.

10. Elektroniikkaa esimerkiksi kaiuttimia, joista haluaa kuunnella musiikkia, kun tekee ruokaa. Niiden päälle voi roiskua esimerkiksi vettä, jolloin ne voivat mennä pilalle.

Toivottavasti saat näiden vinkkien avulla keittiötasosi tyhjemmäksi.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
asuminen keittiö Koti lifestyle
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!