Findance.com
16:10 - 20.05.2024 / viihde / Markku Leppilampi
Mitä tapahtuu kuolemanrajakokemuksessa? Selviytyneet henkilöt kertoivat
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

NYU Langone tutki, mitä ihmiset kokevat sydänpysähdyksen aikana. NBC News kertoi muutamien ihmisten kokemuksista.

47-vuotias mies Greg oli pelaamassa jääkiekkoa, kun hän kaatui kaukaloon. Hänen hyvä ystävänsä Jeff on kardiologi, ja oli miehen onneksi paikalla. Hän pelasti sydänkohtauksen saaneen miehen hengen.

Miehelle jäi selkeät muistot kokemuksestaan. Hän näki kuolemanrajakokemuksessaan nousevansa tyhjään lentokoneeseen, jossa oli sinisiä penkkejä. Sitten hän katseli ikkunasta kaunista päivää, mutta kuuli yhtäkkiä kardiologiystävänsä huutavan hänen nimeään.

Ystävä sanoi Gregin olevan väärällä lennolla, ja ohjasi tämän pois lentokoneesta. Heti tultuaan ulos lentokoneesta, Greg heräsi todelliseen maailmaan.

Greg kuvaili olleensa kokemassaan paikassa äärimmäisen rauhallinen. Hän ei uskonut enää koskaan kokevansa sellaista rauhallisuutta. Hän lisäsi myös, ettei paikka ollut pelottava.

Connien miehen ääni muuttui

55-vuotias Connie sai niin ikään sydänkohtauksen, joka johtui tiettävästi stressistä. Kun Connieta elvytettiin sairaalassa, hän ei tuntenut lainkaan kipua ja kuuli aviomiehensä astuvan huoneeseen. Erikoista siinä oli muun muassa se, että aviomiehen ääni kuulosti samalta 16-vuotiaalta pojalta, kun he tapasivat ensimmäisen kerran.

Myös Connie kertoi Gregin tapaan kokeneensa rauhallisuutta ja hyvän olon tunnetta. Samalla hän kuitenkin ymmärsi, ettei voinut jättää taakseen aviomiestään ja tytärtään.

Melinda tapasi olentoja ja muutti elämänsä

65-vuotias Melinda puolestaan koki sydänkohtauksensa aikana näkevänsä valkoisen valon. Lisäksi hän koki rakkauden ympäröivän hänet. Melinda sanoi tunteneensa olevansa kotona.

Hän tapasi kokemuksensa aikana ryhmän olentoja, joilla ei kuitenkaan ollut fyysistä muotoa - kuten ei myöskään hänellä itsellään. Hän koki kuuluvansa tuohon ryhmään.

Palattuaan tajuihinsa Melindan elämä muuttui. Hän päätti jäädä eläkkeelle ja aloittaa luovia harrastuksia. Lisäksi hän halusi kokea uusia asioita, ja luopui tavaroiden haalimisesta. Hän kehottaa nykyisin ihmisiä keskittymään "positiivisiin asioihin eläessään kauniissa maailmassamme".

- Tunne tuuli, mene ulos luontoon, ota kengät ja sukat pois, laita jalat tukevasti maahan ja kuuntele sisäistä ääntäsi, sitä minä suosittelen, Melinda sanoi.

- Olisinpa tehnyt sen jo kauan sitten, hän lisäsi.