Findance.com
06:10 - 15.04.2024 / maailmalta / Findance
Mies kertoo vaimonsa vaativan lisää lapsia 40-vuotiaana - uhkaa erolla, jos mies kieltäytyy
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Kun muut lapset ovat kasvaneet ja lentäneet pesästä, on päätös uudesta lapsesta suuri, varsinkin jos elämässuunnitelmat ovat jo vakiintuneet.

Mies on joutunut Mirrorin mukaan vaikeaan tilanteeseen, kun hänen vaimonsa vaatii kolmatta lasta, uhkaamalla erolla, jos hän ei suostu. Mies jakoi tilanteensa sosiaalisessa mediassa.

40-vuotias kertoi olevansa naimisissa 39-vuotiaan vaimonsa kanssa monien vuosien ajan, ja heillä on jo kaksi lasta yhdessä.

Hän kirjoitti: "Lapset ovat terveitä, onnellisia ja lukiossa. Vaimoni on päättänyt, että hän haluaa vielä yhden lapsen, ja on valmis eroamaan, jos kieltäydyn. Tein vasektomian toisen lapsen jälkeen, enkä aio hankkia enempää.

"Olemme pariterapiassa, mutta se on vain tunnin joka toinen viikko, eikä keskustelut terapian ulkopuolella suju hyvin. Luulen, että tämä saattaa olla hänen keski-iän kriisiään. Kun nuorimmainen valmistuu lukiosta neljän vuoden kuluttua, meillä on mahdollisuus jäädä eläkkeelle ja elää mukavasti ilman lapsia.

"Olemme työskennelleet tämän suunnitelman parissa 15 vuotta, mutta nyt vaimoni ajattelee, että meillä on varaa uuteen lapseen ja meidän pitäisi hankkia sellainen."

Somettajat ovat jakautuneet mielipiteissään, osa tuntien myötätuntoa isälle ja hänen halulleen johtaa erilaista elämää lasten kasvaessa aikuisiksi.

Eräs henkilö vastasi: "Joskus kun kumpikaan ei voi suostua, pelkkä kuunteleminen voi ratkaista konfliktin. Kysy häneltä, miksi hän haluaa tämän, ja kuuntele todella.

"Selvitä, mitä tarkkaa tarvetta hän yrittää täyttää. Tunne hänen kipunsa hänen kanssaan. Sinun ei tarvitse olla samaa mieltä. Älä yritä löytää muita ratkaisuja vielä. Hänen saattaa tarvita surra äitiyden loppua. Se on hänen matkansa, ei sinun. Lohduta häntä. Halaa häntä. Kuuntele häntä. En tiedä mikä hänen rakkauden kielensä on, mutta lisää se mukaan."

Ja eräs äiti jakoi oman samankaltaisen kokemuksensa. Hän lisäsi: "Minulla oli viime vuonna voimakas halu saada toinen lapsi mieheni kanssa. Hänellekin on tehty vasektomia ja hän on reilut 40 vuotta. Hänellä ei ollut lainkaan kiinnostusta saada toista lasta ja nauroi aluksi asialle.

"Hän viimein näki, kuinka tärkeää se minulle oli, ja arvostin todella, että hän kuunteli minua ja otti toiveeni vakavasti. Sen ansiosta pystyin luopumaan asiasta."

"Neuvoni olisi kuunnella ja kuulla hänet loppuun asti. Älä väittele miksi ei, vaan pyydä häntä kertomaan kaikki ajatuksensa ja tunteensa siitä."