Findance.com
08:10 - 17.04.2024 / viihde / Tuija Mehtätalo
Näin pienillä teoilla saat lapsesi tekemään yhteistyötä kanssasi
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Ei ole helppoa saada perhettä toimimaan yhdessä. Jos siinä onnistuu, kaikkea kaaosta ei tarvitse enää hoitaa yksin. Mutta kuinka voi saada lapset tekemään kanssaan yhteistyötä, varsinkin jos kaikki tuntuu menevän pieleen?

Kiintymysasioihin perehtynyt terapeutti on Your Tangon mukaan jakanut kolme vinkkiä, jotka ovat pieniä tekoja ja joiden avulla lapset saadaan tekemään yhteistyötä vanhempiensa kanssa.

Nämä ovat ne 3 vinkkiä:

1. Jos syntyy riitaa, ota askel taaksepäin ja mieti tilannetta. Mieti olitko turhautunut ja korotit ääntäsi vahingossa, vaikka ei ollut tarkoitus. Mieti miltä lapsestasi tuntuu ja miten he ilmaisevat tunteitaan ja miksi. Odota, että tilanne rauhoittuu ja keskustele vasta sitten lastesi kanssa. Anna heille mahdollisuus korjata tilanne. Ylistä lapsiasi enemmän ja rankaise vähemmän, koska se motivoi lapsia käyttäytymään paremmin.

2. Kun asiat muuttuvat kaoottiseksi, siihen voi auttaa se, että viettää enemmän aikaa lasten kanssa. Se ei tarkoita sitä, että esimerkiksi katsotaan yhdessä televisiota. Se tarkoittaa sitä, että on oikeasti läsnä. Erään tutkimuksen mukaan mitä enemmän viettää aikaa lapsensa kanssa, sitä paremmin lapset voivat ja he myös käyttäytyvät paremmin.

3. Jos sinulla on vaikea saada lapsesi tekemään yhteistyötä kanssasi, selvitä ensin paras tapa kommunikoida heidän kanssaan. Laita paperille ylös odotuksia siitä, kuinka päivän pitäisi sujua. Listaa siihen, mihin niistä lasten tulisi osallistua. Kun se on paperilla, se tuntuu todellisemmalta ja konkreettisemmalta.

Välillä tulee hetkiä, jolloin lapset eivät taas tee yhteistyötä. Silloin pitää yrittää taas korjata asia ehkä juuri noiden yllä olevien vinkkien avulla.

artikkelin avainsanat:
Isyys lifestyle perhe vanhemmuus äitiys