Findance.com
04:10 - 31.03.2024 / viihde / Tuija Mehtätalo
6 merkkiä siitä, että koira ei nyt kaipaa silittämistä
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Vaikka koirat eivät osaa puhua, ne kommunikoivat ihmisten kanssa monilla käyttäytymiseen liittyvillä signaaleilla. Niiden kehonkielestä voi päätellä esimerkiksi, milloin on nälkä ja milloin pitää päästä lenkille, kertoo Your Tango.

Koiranomistajan olisi tärkeää tunnistaa mikä koiran käytös liittyy mihinkin koiran tarpeeseen tai esimerkiksi johonkin, joka on vialla. Koirilla on myös tapana antaa ihmisille erilaisia signaaleja, jos ne eivät halua, että niitä silitetään. Nämä merkit olisi syytä tietää, koska koira voi jopa käyttäytyä aggressiivisesti, jos sitä menee silittämään väärällä hetkellä.

6 koiran antamaa merkkiä, että nyt ei ole hyvä hetki tulla silittämään:

1. Koira jähmettyy yhtäkkiä tai lakkaa liikkumasta, joka voi tarkoittaa sitä, että koiralla on epämukava olo tai se pelkää.

2. Koira jännittää lihaksiaan, kun silität sitä. Koira ei ole silloin kiinnostunut sosiaalisesta vuorovaikutuksesta ja tämä voi olla merkkinä siitä, että käytös voi muuttua aggressiiviseksi, jos silittämistä ei lopeta.

3. Koiran hengityksen voi ensin kuulla, mutta se loppuu yhtäkkiä ja tulee hiljaista. Se voi merkitä sitä, että koira on levoton ja sillä ei ole hyvä olla. Silloin ei pidä mennä sitä silittämään.

4. Koira alkaa huohottamaan tai hengittämään raskaasti. Jos koira vielä kääntyy sinusta poispäin, on parasta jättää se rauhaan.

5. Koira tärisee tai murisee, joka voi tarkoittaa paljon muutakin kuin sitä, että koira ei halua nyt silittämistä.

6. Koira nojaa tai liikkuu poispäin sinusta voi merkitä sitä, että koira haluaa sinusta kauemmas eikä kaipaa nyt varsinkaan silittämistä.

Moni näistä voi liittyä muuhunkin kuin pelkästään siihen, että koira ei halua, että sitä silitetään. Siksi on tärkeä opetella tulkitsemaan koiransa käytöstä, jotta tietää milloin koira voi oikeasti huonosti ja milloin voi olla kyse jostakin, joka vaatii eläinlääkärissä käyntiä.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
eläimet koira koirat lemmikit
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!