Findance.com
12:10 - 31.03.2024 / maailmalta / Findance
Vuokraisännän röyhkeydestä kohu: Vaatii siisteyttä, vaikka asunto oli alun perin likainen

Vuokra-asunnon palauttaminen alkuperäisessä kunnossa on yksi vuokralaisen vastuista, mutta entä jos asunto oli jo vuokrauksen alkaessa epäsiisti?

Tämä kysymys nousi esille, kun eräs nainen jakoi tarinansa siitä, kuinka hänen vuokraisäntänsä vaati asunnon palauttamista "samassa puhtaassa kunnossa, jossa se oli vuokrattaessa".

Naisen mukaan tämä vaatimus oli täysin kohtuuton, ottaen huomioon asunnon alkutilan.

Alkutilanne kaikkea muuta kuin puhdas

Vuokralainen kertoi kokemuksestaan Mirrorin mukaan Mumsnet-foorumilla, missä hän kuvasi yksityiskohtaisesti asunnon alkutilaa.

"Kun muutin sisään, asunto oli likainen, vessa oli likainen, jalkalistat olivat likaiset, puutarha oli kasvanut yli ja siellä oli roskia ruohikossa, lattiamatossa oli iso tahra ja ne olivat kaikki kuluneita, uuni oli puhdistamaton, se oli likainen, samoin liesi", hän kirjoitti.

Hänen kommenttinsa herätti vilkasta keskustelua siitä, miten vuokralaisen tulisi suhtautua vuokraisännän vaatimuksiin.

Käyttäjien neuvoja ja ehdotuksia

Kommenttiketjussa muut käyttäjät jakoivat omia näkemyksiään ja neuvojaan. Monet olivat sitä mieltä, että vuokralaisen tulisi olla varovainen vastauksessaan, etenkin jos hän haluaa saada takaisin vuokravakuutensa.

Eräs kommentoija neuvoi: "Älä vastaa. Jätä huomiotta, haluat takaisin vakuutesi ja hän on röyhkeä. Älä ärsytä häntä."

Toinen puolestaan pohti sopimuksen tulkintaa: "Sanooko sopimuksesi, että sinun on palautettava se puhtaassa kunnossa vai siinä kunnossa kuin se oli muuttaessasi?"

Vastaus vuokraisännälle

Vuokralainen itse pohdiskeli, tulisiko hänen vastata vuokraisännälle ja korostaa asunnon alkuperäisiä puutteita. Hänellä oli jopa "valokuvat todisteena".

Vaikuttaa siltä, että tässä tapauksessa vuokralaisen ja vuokraisännän välillä on selvä näkemysero asunnon kunnosta.

artikkelin avainsanat:
asuminen Koti vuokra-asuminen vuokra-asunnot