Findance.com
04:10 - 26.03.2024 / viihde / Tuija Mehtätalo
Näin täytät astianpesukoneen oikein
Tykkäätkö ysärimusasta? Meillä olis aivan huikea Spotify-soittolista sulle - tallenna täältä

Luuletko, että osaat käyttää astianpesukonettasi oikein? Saatat luulla niin, mutta teet silti tietämättäsi virheitä sen käytössä.

Jos astiat eivät tule koneessa täysin puhtaiksi, syy taitaa olla sinussa eikä koneessa. Olet silloin tehnyt virheitä liittyen astianpesukoneen käyttöön, raportoi RD.

Noudata näitä ohjeita, kun käytät astianpesukonetta:

1. Varmista, että kaikki koneeseen laittamasi astiat tai muut asiat ovat astianpesukoneen kestäviä. Älä laita sinne esimerkiksi mitään, mikä on tehty puusta, valuraudasta, kuparista tai alumiinista.

2. Varmista, että koneessa olevat suihkuvarret pääsevät pyörimään vapaasti. Jos jokin korkea asia koneessa estää niitä pyörimästä, se voi haitata vedenkiertoa ja koneessa ei tule puhdasta jälkeä.

3. Laita likaisimmat astiat siten, että ne ovat koneen keskikohtaa kohti. Silloin kone puhdistaa ne parhaiten, koska vesisuihku osuu niihin suihkuvarsista siinä kohti suoraan.

4. Älä täytä konetta niin, että jokin peittää pesuainelokeron, jolloin lokeroon ei pääse tarpeeksi vettä, joka liuottaisi pesukapselin.

5. Kaavi ruuantähteet astioista pois, mutta älä huuhtele niitä. Pesuaine ensinnäkin tarvitsee jotain, jota pestä. Se sisältää vaahtoavaa ainetta, joka tarttuu ruokajäämiin ja ne huuhtoutuvat vaahdon mukana pois. Liian tarkkaan huuhdellut astiat kuluttaisivat myös turhan paljon vettä.

6. Älä täytä konetta liian täyteen, koska silloin vesi ei pääse kiertämään joka puolella eikä koneessa tule tarpeeksi puhdasta jälkeä.

7. Käytä vain pesuaineita, jotka on tarkoitettu astianpesukoneeseen. Jos vesi on kovaa, käytä myös huuhtelukirkastetta. Se vähentää veden pintajännitystä, joka mm. nopeuttaa astioiden kuivumista.

Osaathan myös täyttää koneen ihan oikein?

artikkelin avainsanat:
astianpesukone Koti lifestyle niksit tiskit