Findance.com
12:10 - 29.02.2024 / maailmalta / Findance
Kotiäidin stressistä syntyi kiivas väittely

Kotiäidin rooli herättää joskus keskustelua vanhempien keskuudessa. Jotkut pitävät sitä täysipäiväisenä työnä, kun taas toiset odottavat kumppanin auttavan kotitöissä työpäivän jälkeen.

Eräs nainen kertoi Mumsnetissä ystävästään, joka valitti miehensä välttelevän kotitöitä, ja ilmoitti, että hänellä ei ole sympatiaa ystäväänsä kohtaan.

Hän kirjoitti: "Hän odottaa, että hänen miehensä tekee myös kotitöitä kotiin palattuaan 60 tunnin työviikon jälkeen. Mies sanoo olevansa liian väsynyt ja tarvitsevansa lepoa, mutta vaimo sanoo, 'minä työskentelen 24 tuntia kotona pysyvänä vanhempana, joten sinunkin pitäisi'."

Nainen, joka on itse työssä käyvä äiti, ei ymmärrä ystävänsä vaatimuksia, sillä hän on selvinnyt työn ja vanhemmuuden yhdistämisestä.

Hän kertoo Mirrorin mukaan, että hän ja hänen miehensä ovat molemmat olleet kotona lapsen kanssa, ja sopineet, että töissä käyvä osapuoli tekee vähemmän kotitöitä.

Hän muistutti ystäväänsä, että tämä oli "valinnut" jäädä kotiin, jottei hänen tarvitsisi käydä töissä.

Tämä ei kuitenkaan mennyt hyvin ystävän kanssa, joka nyt ei puhu naiselle ja syyttää tätä "naisten häpäisystä". Hän sanoi, että äitinä toisen pitäisi ymmärtää, kuinka vaikeaa on olla kotona pysyvä vanhempi.

Muut äidit kommentoivat aihetta Mumsnetissä. Yksi äiti kommentoi: "Rehellisesti sanottuna, elleivät lapsesi tarvitse erityishuomiota, kotona pysyvänä vanhempana oleminen on helpompaa."

Toinen äiti ilmaisi ymmärtävänsä naisen näkökulman, mutta sanoi, että miehen tulisi silti auttaa kotitöissä, erityisesti viikonloppuisin.

Kolmas äiti oli eri mieltä ja sanoi: "Mielestäni ystävälläsi on oikeus odottaa apua kotona. Ehkä ei 50/50 jakoa, mutta työnteko ei vapauta kaikista kotitöistä."

artikkelin avainsanat:
lifestyle stressi vanhemmuus äitiys