Findance.com
12:10 - 02.03.2024 / viihde / Tuija Mehtätalo
Jos koirasi turkin väri on tämä, se voi tarkoittaa koiralle pitkää ikää

Koira ei ole pelkkä lemmikki, vaan perheenjäsen. Niiden elinajan ennuste ei valitettavasti ole lähellekään yhtä pitkä kuin ihmisillä, mutta se voi vaihdella esimerkiksi eri rotujen kesken.

Nyt väitetään, että myös koiran turkin välillä on väliä, kun on kyse siitä, kuinka pitkän elämän koira voi elää, raportoi Reader's Digest.

Tutkimuksessa tutkittiin erivärisiä labradorinnoutajia

Vaikka ruokkisi koiraa oikeanlaisilla ruuilla, käyttäisi koiraa tarpeeksi pitkillä lenkeillä ja hellisi koiraa, ei se välttämättä siltikään elä pitkää elämää. Koiran pitkän iän salalaisuus saattaakin löytyä sen turkin väristä.

Sydneyn yliopistossa tutkittiin labradorinnoutajia ja tutkimuksessa saatiin selville, että suklaanruskeat rodun edustajat eivät elä yhtä pitkään kuin rodun keltaiset ja mustat edustajat. Syynä voiva olla resessiiviset geenit, jolloin koira on perinyt kummaltakin vanhemmaltaan virheellisen perintötekijän. Suklaanruskea väri vaatii nimittäin sen, että molemmat vanhemmat ovat suklaanruskeita.

Muissa tutkimuksissa on havaittu myös, kuinka suklaanruskeat labradorinnoutajat ovat alttiimpia eräille terveysongelmille, kuten korvatulehduksille ja ihosairauksille. Tutkimuksissa on myös huomattu, kuinka monet tutkimuksessa mukana olleet koirat ovat olleet ylipainoisia, joka tietysti voi myös lyhentää koiran elinikää.