Findance.com
18:10 - 24.02.2024 / viihde / Markku Leppilampi
NASA etsii vapaaehtoisia - haussa "marsilaisia"

Nasa tarvitsee vapaaehtoisia, ja etsintä on parhaillaan käynnissä. Jos paikan saa, luvassa ei ole helppo tehtävä, kertoo Newser.

Onnistunut Marsin asuttaminen edellyttää, että siihen valmistaudutaan kunnolla. Siksi olosuhteita halutaan simuloida etukäteen, ja tähän tarvitaan neljä vapaaehtoista.

Vapaaehtoiset pääsevät tekemään erilaisia tehtäviä

Vapaaehtoisten tehtävänä on asua Houstonissa, 3D-tulostetulla alueella, joka simuloi Marsin olosuhteita. Alue on sijoitettu Johnson Space Center -avaruuskeskukseen.

Asumisen aikana vapaaehtoisilla on monenlaista puuhaa. Heidän täytyy tehdä "avaruuskävelyjä", kasvattaa ruokaa, pitää asuinalue huippukunnossa ja myös harrastaa liikuntaa. Lisäksi vapaaehtoisille keksitään haasteita, joita Marsissa asuvat ihmiset voisivat kohdata. Näihin kuuluu laitteistojen rikkoutumiset, resurssien vähyys ja muuta ympäristön aiheuttamat vaikeudet.

Hakijoilta edellytetään tiettyjä taitoja

Asuinalueelle sijoitetaan elintilat jokaiselle vapaaehtoiselle. Lisäksi tarjolla on työtila, terveysasema, oleskelutiloja, keittiö sekä ruoan kasvattamiseen tarkoitettuja alueita.

Hakijoiden on oltava terveitä, tupakoimattomia, 30-55-vuotiaita Yhdysvaltain kansalaisia tai maassa pysyvästi asuvia henkilöitä, jotka ovat motivoituneita ja osaavat hyvin englantia.

Hakijoilta edellytetään myös taitoja tieteen, matematiikan, teknologian ja insinööritaitojen saralla. Kokemuksessa voidaan huomioida erilaisia koulutustaustoja, ja myös sotilastausta katsotaan eduksi. Osallistumisesta maksetaan korvaus.

artikkelin avainsanat:
avaruus Mars NASA