Findance.com
22:10 - 21.02.2024 / viihde / Findance
Yleinen virhe hampaiden harjauksessa voi aiheuttaa pahanhajuista hengitystä

Vaikka hampaiden harjaaminen kahdesti päivässä on tärkeää, se ei aina takaa raikasta hengitystä. Pahanhajuinen hengitys tunnetaan myös nimellä halitoosi.

Hammaslääkäri Daz Singh kertoo Mirrorille, että yleinen virhe hampaiden harjauksessa on poskien sisäpintojen laiminlyönti. Poskien sisäpinnat ja kieli voivat kerätä merkittävän määrän bakteereja, ruoanjäämiä ja kuolleita soluja. Näiden alueiden laiminlyönti voi antaa bakteereille mahdollisuuden lisääntyä, mikä edistää pahanhajuista hengitystä, plakin muodostumista ja muita suun terveysongelmia.

Singhin mukaan tehokkain tapa käsitellä pahanhajuista hengitystä on kielen säännöllinen puhdistaminen. Hän suosittelee kielen harjaamista tai kaapimista, mikä auttaa poistamaan epämiellyttäviä hajuja aiheuttavia bakteereja. Plakki, bakteerien tahmea kalvo, voi kertyä hampaiden, kielen ja poskien sisäpintojen päälle.

Säännöllinen harjaus auttaa poistamaan plakkia ja estää sen kovettumisen hammaskiveksi, mikä voi johtaa ientulehdukseen ja reikiintymiseen. Poskien sisäpintojen laiminlyönti harjauksessa voi johtaa plakin kertymiseen ikenien reunaan. Tämä voi edistää ientulehdusta ja ajan myötä johtaa vakavampiin tiloihin, kuten ientulehdukseen tai parodontiittiin.

Singh korostaa, että hampaiden lisäksi on tärkeää puhdistaa nämä pinnat suun terveysongelmien ehkäisemiseksi. Hän suosittelee myös pehmeäharjaisten hammasharjojen käyttöä ärsytyksen tai vahingon riskin minimoimiseksi.