Findance.com
06:10 - 05.12.2023 / viihde / Tuija Mehtätalo
Tuntuuko kaoottiselta? Tyhjennä joku näistä 5 kohteesta
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Jos elämässäsi on menossa vaihe, jolloin kaikki tuntuu kaoottiselta, voisi olla hyvä hetki tyhjentää muutama omistamasi asia. Se tekee sinulle hyvää, mitä voi olla ensin vaikea uskoa.

Mutta se voi todellakin tehdä olostasi hetkessä rauhallisemman, koska silloin ympäristöstäsi tulee siistimpi. Sotkujen näkeminen voi nimittäin lisätä rauhattomuutta, kirjoittaa RealSimple.

Siivoa ainakin yksi tai kaksi näistä viidestä omistamastasi asiasta, joka rauhoittaa sinua:

Käsilaukkusi, jonka tyhjentäminen voi auttaa löytämään hukassa olevia tavaroitasi. Jos käsilaukku ei ole täynnä tavaraa, ei esimerkiksi lompakkoakaan ole vaikea löytää sieltä, kun sitä tarvitsee esimerkiksi kassalla maksaessa. Kannattaa käydä myös lompakossa olevat kuitit läpi ja heittää roskiin ne kuitit, joita ei tarvitse.

Autosta voi tulla kaatopaikka, joten sen tyhjentäminen turhasta roinasta tekee elämästä paljon harmonisempaa. Tarkista, että istuinten alla ei ole roinaa tai esimerkiksi hansikaslokerossa. Myös keskikonsoliin voi tulla kerättyä roskia ja muuta roinaa.

Ruokakomero on paikka, josta voi löytyä vanhentunutta ruokaa. Käy läpi mausteet ja muut kuivatuotteet, joista osassa voi olla parasta ennen päivämäärät ylitetty jo tovi sitten. Laita kaikki pian vanhaksi menevät tuotteet kaapin etuosaan, josta ne tulee käytettyä helpommin ensimmäisenä.

Jääkaappiakin on välillä syytä tyhjentää, jotta ei tule vahingossa syötyä jotain pilaantunutta. Tarkista myös vihanneslaatikko, että siellä ei ole mitään, joka olisi jo alkanut itämään. Heitä pois maustepurkit, jotka ovat jo menneet vanhaksi tai lähellä viimeistä käyttöpäivää.

Jos sinulla on pöytälaatikko tai kaappi, jonne keräät kaiken sellaisen, jolle ei löydy muutakaan paikkaa, sen tyhjentäminen turhista roinista voisi olla myös hyvä idea. Sieltä voi löytyä esimerkiksi käyttökelvottomaksi kuivuneita kyniä tai vanhoja kuitteja. Etsi samalla myös asiat, joiden ei pitäisi olla siellä.

Näitä paikkoja tyhjentämällä olostasi tulee rauhallisempi, kun ympärilläsi ei vallitse kaaos.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
lifestyle niksit siivoaminen siivous
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!