Findance.com
06:10 - 17.11.2023 / elokuvat / Findance
Netflix-selviytymistrilleri Nowhere on hillitön hitti

Variety raportoi, että vuonna 2023 espanjalainen Nowhere on noussut vuoden katsotuimmaksi ei-englanninkieliseksi elokuvaksi tai sarjaksi 77,9 miljoonalla katselukerralla Netflix-suoratoistopalvelussa.

Se on myös Netflixin kaikkien aikojen toiseksi katsotuin ei-englanninkielinen elokuva 141,6 miljoonalla katselutunnilla, edellään vain norjalainen Troll.

Nowhere, jonka on ohjannut Albert Pintó, alkaa dystooppisessa Espanjassa, jossa Euroopan perustarvikkeiden äärimmäinen pula on johtanut vanhusten sekä raskaana olevien naisten ja lasten karsimiseen. Vain harvat maat ovat onnistuneet välttymään tällaisilta toimenpiteiltä.

Elokuvan pääosissa nähdään Anna Castillo ja Tamar Novas, jotka ovat maksaneet salakuljettajille päästäkseen pakoon hallintoa. Heidät sijoitetaan merikonttiin, mutta myöhemmin heidät erotetaan toisistaan. Raskaana oleva nainen päätyy yksin kelluvaan konttiin myrskyn jälkeen.

Universaali tarina

Nowhere oli Netflixin katsotuin ei-englanninkielinen elokuva 61 maassa. Tuottaja Miguel Ruz perustelee elokuvan universaalia menestystä sillä, että tarina keskittyy yhden ihmisen perusvaistoihin selviytyä.

"Emme halunneet määritellä, millainen totalitaarinen maa se oli, oliko se kommunistinen tai natsi. Emme halunneet puuttua luokka- tai rotukysymyksiin. Halusimme jotain globaalia ja neutraalia, joten valitsimme dystooppisen asetuksen", sanoi Ruz, jonka aiempiin töihin kuuluu Black Mirror ja Blade Runner: 2049.

"Tuotantoyhtiömme DNA:ssa on luoda maailmanlaajuisesti vetoavia ohjelmia", Ruz sanoo Varietylle.

Ruzin mukaan Netflix ei markkinoinut elokuvaa eikä julkaissut sitä teattereissa.

"He todella luottivat algoritmiinsa", hän huomautti, kiittäen heitä projektin kehitykseen omistetusta tiimistä.

"Ei ole väliä, onko kyseessä selviytymisdystooppinen elokuva; jos rakennat sen hyvin emotionaalisesti, se matkustaa ja ihmiset eivät kyseenalaista mitä tapahtuu", hän totesi.

Nowhere - traileri