Solen Feyissa / Unsplash
10:10 - 15.11.2023 / musiikki / Findance
TikTok ja Spotify yhteistyössä uudessa musiikkiominaisuudessa

TikTok on ilmoittanut uudesta ominaisuudestaan, "Add to Music App", joka antaa musiikin ystäville mahdollisuuden tallentaa TikTok-videoiden kautta löytämiään kappaleita käyttämiinsä musiikin suoratoistopalveluihinsa.

Tämä ominaisuus on nyt saatavilla Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa yhteistyössä suurten musiikin suoratoistopalveluiden, kuten Amazon Musicin ja Spotifyn kanssa.

TikTokia on pitkään pidetty yhtenä maailman parhaista paikoista löytää uutta ja katalogimusiikkia, ja se on jatkuvasti luonut viraalitrendejä, jotka ohjaavat musiikin kuuntelua suoratoistopalveluissa. "Add to Music App" on suunniteltu auttamaan musiikin ystäviä tallentamaan TikTokissa löytämiään kappaleita heti löytöhetkellä ja helpottamaan niiden tallentamista valitsemaansa musiikin suoratoistopalveluun.

Ominaisuus ilmestyy nappina, jossa lukee "Add Song" kappaleen nimen vieressä TikTok-videon alareunassa For You -syötteessä. Käyttäjät voivat tallentaa kappaleen valitsemaansa musiikin suoratoistopalveluun. Ensimmäisellä kerralla, kun käyttäjä painaa tätä nappia, hän voi asettaa oletusarvoiseksi musiikkipalveluksi haluamansa palvelun. Kappale tallennetaan sitten oletussoittolistalle valitussa musiikin suoratoistopalvelussa, mutta käyttäjät voivat myös valita lisätä kappaleen uuteen tai olemassa olevaan soittolistaansa. Käyttäjät voivat myös käyttää "Add to Music App" -ominaisuutta artistin äänitiedotussivulta.

TikTokin musiikkiliiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Ole Obermann toteaa, että "TikTok on jo maailman tehokkain alusta musiikin löytämiseen ja markkinointiin, mikä auttaa artisteja yhdistämään maailmanlaajuisen yhteisönsä kanssa ja edistämään heidän musiikkinsa sitoutumista."

Hän jatkaa, että "Add to Music App" vie tämän prosessin askeleen pidemmälle luomalla suoran yhteyden TikTokissa tapahtuvan löydön ja musiikin suoratoistopalvelun välille, mikä tekee musiikin kuuntelusta helpompaa kuin koskaan aiemmin ja samalla tuottaa suurempaa arvoa artisteille.

Amazon Musicin liiketoiminnan kehitysjohtaja Karolina Joynathsing toteaa, että yksi musiikin rakastamisen parhaista puolista on odottamattomien hetkien kohtaaminen, kun löydät uuden kappaleen tai artistin, johon heti tunnet yhteyden. Hän mainitsee, että Amazon Music pyrkii helpottamaan näiden hetkien muuttamista pysyväksi fanitukseksi, minkä vuoksi he ovat tehneet yhteistyötä TikTokin kanssa "Add to Music App" -ominaisuuden parissa, mikä helpottaa faneja kuuntelemaan heidän rakastamaansa musiikkia ja auttaa artisteja rakentamaan fanikuntaansa.

Spotifyn globaalin kuluttajakokemuksen johtaja Sten Garmark toteaa, että he haluavat tehdä vähemmän työtä päästäkseen siihen audioon, jota rakastavat. Hän kertoo, että tämä tarkoittaa olemista kaikkialla, missä käyttäjät ovat, ja luoda saumattomia tapoja tallentaa kappaleita Spotifyhin kuunneltavaksi milloin ja miten he haluavat. Garmarkin mukaan Spotifyn tehtävänä on tuoda artistit ja fanit yhteen, jotta voit kuunnella enemmän siitä, mitä rakastat, millä tahansa alustalla tai laitteella.

Ominaisuus lanseerataan Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa, mutta TikTok lupaa sen tavoittavan muut maat myöhemmin.

artikkelin avainsanat:
Amazon Music Spotify tech TikTok