Findance.com
10:10 - 04.10.2023 / viihde / Findance
Bing Chat sai jo käyttöönsä DALL-E 3 -kuvageneraattorin
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Microsoftin suosittu Bing Chat saa nyt merkittävän päivityksen kuvageneraattorissaan. The Vergen mukaan OpenAI:n viimeisin DALL-E 3 -malli on saatavilla kaikille käyttäjille. Alun perin se julkaistiin Bing Enterprise -käyttäjille, mutta nyt kaikki pääsevät nauttimaan uudistetusta teknologiasta.

Kyseessä on OpenAI:n kuvageneraattorimallin kolmas ja uusin versio. Se ymmärtää käyttäjän ohjeita aiempaa paremmin ja tuottaa entistä luovempia sekä valokuvamaiseen realistisuuteen pyrkiviä kuvia. Mielenkiintoista on, että malli on integroitu suoraan Bing Chatiin, mahdollistaen käyttäjälle luontevamman tavan tuottaa ja muokata kuvia keskustelemalla chatbotin kanssa.

Monelle yllätykseni tuli, että Bing sai DALL-E 3:n käyttöön ennen kuin ChatGPT. ChatGPT saa kuvageneraattorin käyttöön maksullisten asiakkaiden osalta tämän kuun aikana.

OpenAI on ottanut turvallisuuden vakavasti uudessa DALL-E 3 -mallissaan. Uusia työkaluja on kehitetty estämään julkisuuden henkilöiden kuvien sekä loukkaavien tai sopimattomien kuvien luominen. Bing Image Creatorissa puolestaan jokaiseen AI-tuottamaan kuvaan lisätään vesileima, joka tunnistaa kuvan tekoälyllä luoduksi.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

DALL-E-teknologiaa suunnitellaan käytettäväksi myös muissa Microsoftin sovelluksissa. Yhtiö on parhaillaan kehittämässä uutta AI-kuvanluontityökalua Paint-sovellukseen. Nimeltään Paint Cocreator, tämä uusi ominaisuus tuo DALL-E-mallin suoraan Windows-käyttöjärjestelmään.

Vaikka DALL-E 3 on nyt teoriassa kaikkien Bingin käyttäjien saatavilla, moni on kohdannut haasteita kuvien luomisessa.

Palvelimet ovat olleet ylikuormitettuja, mikä on johtanut usein virheilmoituksiin: "Kuviasi ei voi luoda juuri nyt. Suuren kysynnän vuoksi uusia pyyntöjä ei voi käsitellä. Yritä myöhemmin uudelleen."

Kun DALL-E 3 toimii moitteettomasti, se ei ainoastaan tuota pyydettyä kuvaa, vaan antaa myös ehdotuksia jatkokehittelyyn. Käyttäjät voivat saada ehdotuksia kuten "lisää sateenkaari taustalle" tai "muuta koira kissaksi", tarjoten entistä interaktiivisemman ja luovan kokemuksen, raportoi The Verge.