Pelle T Nilsson / AOP
08:10 - 04.10.2023 / viihde / Findance
Spotify laajentaa toimintaansa äänikirjojen maailmaan tarjoamalla ilmaista kuunteluaikaa

Musiikin suoratoistopalvelu Spotify ottaa askeleen kohti äänikirjojen markkinoita. Yhtiö on ilmoittanut tarjoavansa maksaville tilaajilleen jopa 15 tuntia ilmaista äänikirjojen kuuntelua kuukaudessa yli 150 000 nimikkeen joukosta, raportoi Variety.

Vuosi sitten Spotify kertoi käyttäjiensä voivan ostaa ja kuunnella jopa 300 000 äänikirjaa palvelussaan. Tämä ilmoitus seurasi pian Spotifyn oston jälkeen äänikirjojen jakeluyhtiöstä nimeltä Findaway, jonka he hankkivat noin 119 miljoonalla dollarilla kesäkuussa 2022.

Yhtiö on päättänyt tehdä puolet tästä valikoimasta saatavilla Spotify Premium -tilaajille. Aluksi palvelu tarjoaa kaikille Premium-yksilötilaajille sekä Perhe- ja Duo-tilien hallinnoijille 15 tuntia kuuntelua kuukaudessa. Palvelu lanseerataan ensin Premium-käyttäjille Iso-Britanniassa ja Australiassa, ja Yhdysvallat seuraa perässä myöhemmin tänä vuonna.

Strategia ja tavoite

Varietyn mukaan vaikuttaa siltä, että Spotifyn tavoitteena on antaa Premium-asiakkailleen maistiainen äänikirjoista, toivoen heidän innostuvan ja ostavan lisää teoksia.

“Uskomme, että yhdistämällä personoidun musiikin, podcastit ja äänikirjat yhdelle alustalle tarjoamme sinulle paremman tavan yhdistyä suosikkiartisteihisi, podcast-tekijöihin, luojiin ja kirjailijoihin - kaikki samassa paikassa”, Spotify totesi julkistuksessaan.

Ominaisuudet ja valikoima

Jokainen äänikirja, joka on merkitty "Mukana Premiumissa", on saatavilla Spotify Premium -valikoimassa. Lisäksi Premium-äänikirjatilauksen omaavat käyttäjät voivat ladata äänikirjoja offline-kuuntelua varten. Spotifyn mukana tulee automaattinen kirjanmerkkiominaisuus, joka tallentaa kuuntelukohdan, jotta voit jatkaa siitä, mihin jäit.

Yhtiö kertoi, että sen äänikirjavalikoima kattaa tällä hetkellä yli 70% parhaiten myyvistä kirjoista. Mukana on teoksia suurilta kustantajilta kuten Hachette, HarperCollins Publishers, Macmillan, Penguin Random House, Simon & Schuster ja RB Media. Valikoimaan kuuluu myös itsenäisiä kirjailijoita ja kustantajia ympäri maailmaa, kuten Bolinda, Dreamscape ja Pushkin.

Spotify-äänikirjojen saapumisesta Suomeen ei ole toistaiseksi tiedotettu.

artikkelin avainsanat:
kirjat Spotify tech äänikirjat